|
Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka
Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Novoanglický clam chowder - rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát) Nebo prostě rybí maso. 10 dkg neuzeného špeku (pancetta), ale i uzený bůček vyhoví, na kostičky nakrájený 1 šálek jemně pokrájené cibule 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru 2 šálky brambor na kostky tak 1 cm 1 šálek drobně nakrájené mrkve 3/4 šálku másla 3/4 šálku hladké mouky 1 litr smetany 2 lžíce červeného vinného octa 1 1/2 lžičky soli mletý černý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka
Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka: V hrnci osmahněte slaninu, na ní zpěňte cibuli. Pak osmahněte zeleninu. Na ni nalijte vodu z plechovek s mušlemi. Pokud vaříte z rybího masa, zalijte tím rybím vývarem. Přidejte vodu aby vše pokryla a vařte na mírném ohni do měkka. Mezitím rozpusťte máslo přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Přidejte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí (pro znalce – prostě uvařte bešamel). Přidejte do prvního hrnce, prohřejte ale nevařte. Vmíchejte škeble (nebo rybí maso) těsně před podáváním ale už nevařte, škeble by ztvrdly. Dochuťte octem, solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Novoanglický clam chowder - rybí polévka: Vynikající tradiční krémová polévka, v americku velice oblíbená. podávaná s krutony. S baketkou nebo prostě s bílým pečivem mi stačí k večeři. Tady jsou psány mušle, ale dá se použít vlastně jakékoli rybí maso, i losos, sám dělám takhle Vánoční rybí polévku. Protože nemáme rádi chuť z vyvařené kůže použiju vše co jsem odkrájel pro nás, kdož nenávidíme kapří kosti, stáhnu kůži a pak vše uvařím. Oberu maso z kostí, vývar přecedím a ten použiju jako základ polévky. Fotka je z public domain,z vikipedie, takže autorská práva neruší, nejsou. Bohužel byly smazány administrací, protože nejsou autorské a to odporuje podmínkám. No, nevím ale hádat se nebudu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Novoanglický clam chowder - rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal Málek)
- Datum vložení: 10.02.2015
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát) Nebo prostě rybí maso. 10 dkg neuzeného špeku (pancetta), ale i uzený bůček vyhoví, na kostičky nakrájený 1 šálek jemně pokrájené cibule 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru 2 šálky brambor na kostky tak 1 cm 1 šálek drobně nakrájené mrkve 3/4 šálku másla 3/4 šálku hladké mouky 1 litr smetany 2 lžíce červeného vinného octa 1 1/2 lžičky soli mletý černý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na novoanglický clam chowder - rybí polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Novoanglický clam chowder - rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Novoanglický clam chowder - rybí polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|