|
Recept na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce
Recept na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500-600 g krůtích prsíček(může být jiné), 1 větší červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 větší mrkve, 2 petržele, půlka většího celeru, 1 a půl lžíce sójové omáčky, 3-4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 PL paprikové pomazánky Saba, 1 PL hořčice, 2 malé bílé jogruty nebo 1 zakysanou smetanu, olivový olej, vývar ze skeletu, 4 jarní cibulky i s natí, nové koření, jalovec, pepř a sůl + 2-3 PL nálevu z Moravanky - nebo Znojemského nálevu na nakládání zeleniny / kvůli chuti a místo octa /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce
Recept na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce: Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a nalijeme na masové kousky. Přidáme nastrouhaný zázvor, pokrájené cibulky, všechnu zeleninu, pokrájenou na kousky, koření a vše dobře promícháme. Necháme naložené asi 4-6 hodin v chladu. Po této době ve větší nádobě krůtí naložené maso se zeleninou zpudka orestujeme na oleji a maso necháme hezky zatáhnout, pustit šťávu. Poté vše zalijeme vývarem ze skeletu a necháme dusit doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Vyjmeme také i koření a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme. Nalijeme zpět odo nádoby. V malém hrnku rozmícháme teplou omáčku se zakysanou smetanou nebo s jogurtem a vlijeme k rozmixované omáčce v nádobě. Dochutíme solí, pepřem / nebo dokyselíme /a necháme vše ještě 5 minut přejít varem. Vložíme zpět kousky masa a podáváme ze špeclemi, které jsou velmi chutné.
Poznámka k receptu na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce: Mouku nedáváme žádnou, pokud je zeleniny dostatek, mouka není potřeba, stačí jen vmichat zakysanou smetanu nebo jogurty. Do druhého dne omáčka ještě zhoustne a je ještě chutnější. Můžeme dusít vše i v tlakovém hrnci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 12.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500-600 g krůtích prsíček(může být jiné), 1 větší červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 větší mrkve, 2 petržele, půlka většího celeru, 1 a půl lžíce sójové omáčky, 3-4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 PL paprikové pomazánky Saba, 1 PL hořčice, 2 malé bílé jogruty nebo 1 zakysanou smetanu, olivový olej, vývar ze skeletu, 4 jarní cibulky i s natí, nové koření, jalovec, pepř a sůl + 2-3 PL nálevu z Moravanky - nebo Znojemského nálevu na nakládání zeleniny / kvůli chuti a místo octa /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|