|
Recept na Mšenský plněný bramborák
Recept na Mšenský plněný bramborák je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mšenský plněný bramborák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Masová směs: 500 g mletého masa, půlka menší kapusty, 1 šunková klobása, 100 g Vahallovy slaniny (lze i anglická),, sůl, černý pepř, Podravka Pikant, 2 PL hladké mouky, tabasco (dle chuti) Na bramboráky: 6 větších brambor, 2 vejce, 1 cibule, 2 paličky česneku (já použila jednostroužkový), majoránka, sůl, pepř, 2 PL hladké mouky, olej na pánev.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mšenský plněný bramborák
Recept na Mšenský plněný bramborák: Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme cca 10 min. Kapustu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do směsi, promícháme a opět dusíme asi 5 min. Dochutíme Podravkou Pikant, můžeme kápnout i tabasco. Zaprášíme 2 PL hladké mouky, rozmícháme a dodusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou. Dle svých zvyklostí si umícháme těsto na bramboráky – já oškrábané brambory s cibulí a česnekem vložím do strojku na bramboráky a umelu. Dochutím majoránkou, 2 vejci, solí, pepřem a přidám 2 PL hladké mouky. Rozmícháme, aby vzniklo polotekuté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky. Na talíř pak vložíme bramborák, na něj porci masové směsi a přeložíme. Ozdobíme sterilovanou okurkou a kapií. (Výborná je Moravanka)
Poznámka k receptu na Mšenský plněný bramborák: Množství česneku si musíte upravit dle svého, my milujeme hodně česneku. Tohle vzniklo ze zbytků kapusty a mletého. Trochu směsi mi zbylo, takže zítra zahustím asi strouhankou a udělám něco jako karbanátky nebo malé šištičky jako sekaná apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mšenský plněný bramborák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 06.05.2010
- Počet porcí: 4 celé (ještě trošku směsi zbylo)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Masová směs: 500 g mletého masa, půlka menší kapusty, 1 šunková klobása, 100 g Vahallovy slaniny (lze i anglická),, sůl, černý pepř, Podravka Pikant, 2 PL hladké mouky, tabasco (dle chuti) Na bramboráky: 6 větších brambor, 2 vejce, 1 cibule, 2 paličky česneku (já použila jednostroužkový), majoránka, sůl, pepř, 2 PL hladké mouky, olej na pánev
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mšenský plněný bramborák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mšenský plněný bramborák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mšenský plněný bramborák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|