RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mrkev na kyselo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mrkev na kyselo, recepty Mrkev na kyselo, Mrkev, na, kyselo


Recept na Mrkev na kyselo

Recept na Mrkev na kyselo je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Mrkev na kyselo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
* 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve * cca 400 g na nudličky, nebo kostičky nakrájané vepřové na guláš, ale můžete použít bůček. * 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) * 3-4 lžičky soli * 2,5 polévkové lžíce octa * 1/4 lžičky mletého černého pepře * 1 polévková lžíce cukru moučka, nebo 1,5 lžíce cukr krystal * 1 větší cibulka, nebo 2 malé * Hl.Mouka a voda na zalití + zahuštění * čerstvý chléb :-).

Mrkev na kyselo
Zvětšit obrázek

Recept na Mrkev na kyselo

Recept na Mrkev na kyselo:
Nejdříve si vše předchystáme, oloupeme a na jemno nakrájíme cibulku. Maso si nakrájíme na nudličky, nebo si kupte nakrájené už z obchodu. Mrkvičku očistíme a pokud máte dítka a jablíčko, tak nejdříve nastrouhejte půl mrkvičky po jemné části struhadla a dostrouhejte jablíčko, přidejte cukr a trošku citronu, promíchejte, máte zabavené děti a můžete pokračovat ve vaření :-). Zbylé mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše je přichystáno. Dejte do hrnce sádlo, nechte rozpustit, přidejte na jemno nakrájenou cibulku, jakmile budou známky sklovatění, přidejte maso a promíchejte a restujte, ve volném čase přidejte do hrnce sůl, pepř a restujte do zbělení masa. Přidejte nastrouhanou mrkev, zalejte vodou tak, aby mrkev plavala a duste do změknutí mrkvičky. Mezitím si můžete připravit z mouky a vody zahušťovadlo, já dala půl hrnku vody a dosypala hl.moukou po okraj. Jakmile bude mrkev měkká, přidejte cukr, ocet, promíchejte a můžete přidat zahušťovadlo, povařte ještě 5 minut a máte hotovo. Naléváme do talířků, nebo misek a přikusujeme čerstvý chléb.

Poznámka k receptu na Mrkev na kyselo:
Vím, že tu už nějaká ta dušená mrkev je, ale ne taková, jak ji dělám já a říkala jsem si, že by tu neměla chybět, doufám, že vám bude chutnat. Gren.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkev na kyselo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Greneia (Andrea Veselá)
  • Datum vložení: 22.11.2010
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: * 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve * cca 400 g na nudličky, nebo kostičky nakrájané vepřové na guláš, ale můžete použít bůček. * 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) * 3-4 lžičky soli * 2,5 polévkové lžíce octa * 1/4 lžičky mletého černého pepře * 1 polévková lžíce cukru moučka, nebo 1,5 lžíce cukr krystal * 1 větší cibulka, nebo 2 malé * Hl.Mouka a voda na zalití + zahuštění * čerstvý chléb :-)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkev na kyselo, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkev na kyselo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkev na kyselo

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist