|
Recept na Mrkev na kyselo
Recept na Mrkev na kyselo je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Mrkev na kyselo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
* 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve * cca 400 g na nudličky, nebo kostičky nakrájané vepřové na guláš, ale můžete použít bůček. * 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) * 3-4 lžičky soli * 2,5 polévkové lžíce octa * 1/4 lžičky mletého černého pepře * 1 polévková lžíce cukru moučka, nebo 1,5 lžíce cukr krystal * 1 větší cibulka, nebo 2 malé * Hl.Mouka a voda na zalití + zahuštění * čerstvý chléb :-).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mrkev na kyselo
Recept na Mrkev na kyselo: Nejdříve si vše předchystáme, oloupeme a na jemno nakrájíme cibulku. Maso si nakrájíme na nudličky, nebo si kupte nakrájené už z obchodu. Mrkvičku očistíme a pokud máte dítka a jablíčko, tak nejdříve nastrouhejte půl mrkvičky po jemné části struhadla a dostrouhejte jablíčko, přidejte cukr a trošku citronu, promíchejte, máte zabavené děti a můžete pokračovat ve vaření :-). Zbylé mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše je přichystáno. Dejte do hrnce sádlo, nechte rozpustit, přidejte na jemno nakrájenou cibulku, jakmile budou známky sklovatění, přidejte maso a promíchejte a restujte, ve volném čase přidejte do hrnce sůl, pepř a restujte do zbělení masa. Přidejte nastrouhanou mrkev, zalejte vodou tak, aby mrkev plavala a duste do změknutí mrkvičky. Mezitím si můžete připravit z mouky a vody zahušťovadlo, já dala půl hrnku vody a dosypala hl.moukou po okraj. Jakmile bude mrkev měkká, přidejte cukr, ocet, promíchejte a můžete přidat zahušťovadlo, povařte ještě 5 minut a máte hotovo. Naléváme do talířků, nebo misek a přikusujeme čerstvý chléb.
Poznámka k receptu na Mrkev na kyselo: Vím, že tu už nějaká ta dušená mrkev je, ale ne taková, jak ji dělám já a říkala jsem si, že by tu neměla chybět, doufám, že vám bude chutnat. Gren.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkev na kyselo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Greneia (Andrea Veselá)
- Datum vložení: 22.11.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: * 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve * cca 400 g na nudličky, nebo kostičky nakrájané vepřové na guláš, ale můžete použít bůček. * 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) * 3-4 lžičky soli * 2,5 polévkové lžíce octa * 1/4 lžičky mletého černého pepře * 1 polévková lžíce cukru moučka, nebo 1,5 lžíce cukr krystal * 1 větší cibulka, nebo 2 malé * Hl.Mouka a voda na zalití + zahuštění * čerstvý chléb :-)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkev na kyselo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkev na kyselo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkev na kyselo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|