|
Recept na Moravské zelí
Recept na Moravské zelí je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Moravské zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 sáček kysaného zelí (Kateřinské, Otické) 1 cibule (středně velká nebo 1/2 velké) 4 brambory 2 lžíce oleje slanina 2 lžíce hladké mouky voda sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravské zelí
Recept na Moravské zelí: Na sáčku ustřihneme růžek a "zelňačku" vytlačíme. Ustřihneme celý sáček, zelí vyklopíme na prkénko a několikrát ho do kříže překrojíme. Dáme ho na cca půl hodiny vařit do hrnce s přiměřeným množstvím vody, trochu posolíme. Na pánvi popustíme na kostičky nakrájenou slaninu (uzený špek - třeba Iberijský, nebo domácí moravský). Cibuli nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět. Pak přidáme mouku, chvíli restujeme (nesmí ztmavnout) a zalijeme studenou vodou, posolíme. Mezitím si nastrouháme syrové brambory a po chvíli (až se mouka provaří) je přidáme k jíšce. Vaříme, až se vše řádně provaří a zhoustne (vznikne tzv. "glajda"), dosolíme. Uvařené zelí scedíme (trochu vody na dně necháme) a přidáme ke glajdě. Ještě chvíli vše společně provaříme a je hotovo.
Poznámka k receptu na Moravské zelí: Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem. http://clupmi.blog.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravské zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 28.05.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 sáček kysaného zelí (Kateřinské, Otické) 1 cibule (středně velká nebo 1/2 velké) 4 brambory 2 lžíce oleje slanina 2 lžíce hladké mouky voda sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravské zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravské zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravské zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|