|
Recept na Moravská kapsa
Recept na Moravská kapsa je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Moravská kapsa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího masa (zadní) 1 domácí moravská klobása 1 silnější plátek Lopenické slaniny 2 syrová vejce 2 velké cibule 2 feferonky vepřové sádlo mletý kmín, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravská kapsa
Recept na Moravská kapsa: Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu. Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu. Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout. Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu. Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce. Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut. Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.
Poznámka k receptu na Moravská kapsa: Zdroj: Jihomoravská kuchařka - cena 9,-Kčs - lehce upraveno dle vlastních potřeb, možností a chutí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravská kapsa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 19.03.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího masa (zadní) 1 domácí moravská klobása 1 silnější plátek Lopenické slaniny 2 syrová vejce 2 velké cibule 2 feferonky vepřové sádlo mletý kmín, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravská kapsa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravská kapsa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravská kapsa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|