|
Recept na Mole moreno (černé mole)
Recept na Mole moreno (černé mole) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Mole moreno (černé mole) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
špek 100 g cibule 3 ks velké česnek 4 stroužek čokoláda hořká 3 ks dílky chile papričky sušené - dle chuti maso hovězí 900 g předního šálu paprika mletá sladká 1 lžíce kmín drcený 2 lžička med 1 lžíce rajčatová šťáva 1 l sůl - chilipulver, chili powder 1 lžíce kakao práškové 3 lžíce pravé!! oregáno 1 lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mole moreno (černé mole)
Recept na Mole moreno (černé mole): Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova. Pálivé chile papričky de árbol nebo pique utlučeme v hmoždíři, přidáme k cibuli a trochu osmažíme. Přidáme mleté maso a s cibulí prudce opečeme, až ztratí barvu, pak pánev přikryjeme a pomalu dusíme, až se nám maso na dně začne připékat. Pánev na chvíli odstavíme a pak připečené maso rozmícháme do masa. Takto necháme maso bez podlévání několikrát připéct. Pak přidáme sladkou papriku, kmín, oregano, kakao, čokoládu a med a trochu s masem osmažíme. Přidáme rajskou šťávu, osolíme a v troubě přikryté pomalu za občasného míchání dusíme asi 1 hod. až získáme kyprou hmotu. Nejlépe se to dělá v mikrovlnce. Hotové na talíři poprášíme aromatickým chile (Chili-Pulver nebo powder) a podáváme posypané nahrubo strouhaným balkánským sýrem s fazolemi, tortilami a omáčkami. Můžeme použít jako náplň do tacos, tykví, enchilad a pod. Správné mole by mělo obsahovat alespoň tři různé druhy paprik. Většinou se používají ancho, mulato a pasilla, nebo pasilla, guajillo a chipotle. Všechny už se u nás dostanou. Informaci o tom, kde můžete získat suroviny a pomůcky, naleznete http://www.manana.cz/vareni/links_sur.php .
Poznámka k receptu na Mole moreno (černé mole): www.manana.cz - toto jídlo občas uvařím, když máme chuť na něco opravdu pikantního. Samozřejmě není nezbytně nutné shánět všechny druhy papriček, nám obvykle postačí naše klasické chilli papričky. Když se použijí opravdu všechny, které jsou v receptu uvedeny, je to opravdu hodně .. hodně .. hodně .. ostré ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mole moreno (černé mole), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Liska741 (Jana Michlanová)
- Datum vložení: 20.07.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: špek 100 g cibule 3 ks velké česnek 4 stroužek čokoláda hořká 3 ks dílky chile papričky sušené - dle chuti maso hovězí 900 g předního šálu paprika mletá sladká 1 lžíce kmín drcený 2 lžička med 1 lžíce rajčatová šťáva 1 l sůl - chilipulver, chili powder 1 lžíce kakao práškové 3 lžíce pravé!! oregáno 1 lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mole moreno (černé mole),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mole moreno (černé mole) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mole moreno (černé mole)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|