|
Recept na Moje domácí tlačenka
Recept na Moje domácí tlačenka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Moje domácí tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g vepřová plec 300g vepřová játra 3x vepřová ledvinka 1x vepřové srdce 3x vepřová nožička 1x vepřové koleno zadní 2x vepřový jazyk 1x cibule 2 stroužky česneku majoránka pepř nové koření, sůl bobkový líst.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje domácí tlačenka
Recept na Moje domácí tlačenka: Na vaření používám dva hrnce a papiňák. Do papiňáku dáme nožičky a koleno, přidáme 2-3 kávové lžičky soli a v pytlíku pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkového listu a zalijeme vodou. Dáme vařit cca na 1 hodinu, poté odvíčkujeme a necháme pomalým vařením ještě hoďku dovařit, aby se zredukovala tekutina. Do druhého hrnce dáme vařit plec, jazyky a srdíčko, ke kterým přidáme jednu celou cibuli, 2 stroužky česneku a trochu soli a vaříme do měkka. Ve třetím hrnci si uvaříme očištěné ledvinky a játra, ty potřebují nejkratší dobu vaření, max hodinku. Po dovaření všech surovin vyndáme z hrnce a necháme trochu schladnout. Vodu z vnitřností mužeme vylít, ostatní necháme. Vnitřnosti krájíme na malé max 1x1x1 cm kostičky, maso na větší a nejkvalitnější maso ještě na větší kousky. Kůže a tlusté maso rozsekáme nadrobno nožem ( můžeme pomlít v mlýnku ). Vše dáme do velké mísy a promícháme. Přidáme 2 lžičky soli a koření ( já používam doma v kávovém mlýnku namleté na prach ), 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky nové koření a 2 lžičky pepře. Znovu promísíme a zalijeme vývarem z nožiček a masa v poměru : na 3 naběračky vývaru z nožiček dáme jednu naběračku vývaru z masa ( udělá dobrou konzistenci a tlačenka je pěkné čirá ). Plníme do rukávů o pruměru 10cm. Nakonec vše dáme do chladu stuhnout. Přeji dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Moje domácí tlačenka: Prosím ty, kteří budou mít v plánu psát do komentů, že tam patří mnohem víc koření, smažená nebo povařená cibule nebo česnek. Ano, někdo ho dává já ne. Je zbytečné maso překořenit a zničit tak jeho chuť. Stejně tak přidávat do vývarů kořenovou zeleninu ( nevaříme polévku ) !!! A co se týká cibule a česneku, můžete ji do receptu zařadit, ale tlačenka pak podléhá rychlejší zkáze.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje domácí tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: wooddy (Jiřík Jirka)
- Datum vložení: 30.07.2012
- Počet porcí: cca 12-15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500g vepřová plec 300g vepřová játra 3x vepřová ledvinka 1x vepřové srdce 3x vepřová nožička 1x vepřové koleno zadní 2x vepřový jazyk 1x cibule 2 stroužky česneku majoránka pepř nové koření, sůl bobkový líst
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje domácí tlačenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje domácí tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje domácí tlačenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|