|
Recept na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Recept na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1 kachna - 6 lžíc medu - 6 lžíc sojové omáčky - sůl - 5dkg slaniny (špeku) - 1 cibule - 1 švestková povidla (balení cca 240g) - 2x hrst rozinek - sůl - 1 lžíce cukru - 1 lžíce citronové šťávy - 2 lžíce sojové omáčky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Recept na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami: Kachna: Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme naplacato. Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř není takové uvařené....a všichni mají krásnou kůžičku (dělám tak i kuře, pokud rovnou neporcuji na díly).Maso dostatečně osolíme, potřeme marinádou ze sojové omáčky a medu, trochu podlejeme a přikryté dáme do vyhřáté trouby péct na cca 170°C. Pečeme doměkka za občasného podlévání výpekem a potíráním marinádou, ke konci odkryjeme a dopečeme dozlata. Omáčka: Slaninu (špek) nakrájíme na drobné kostičky, dáme vyškvařit do kastrolu, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, zpěníme a přidáme hrst rozinek. Jakmile se rozinky nafouknou, podlejeme trochou vody, přidáme švestková povidla a mícháme do rozpuštění. Necháme na mírném plameni provařit. Promixujeme ponorným mixérem, tím dostaneme chuť rozinek do omáčky, přidáme druhou hrst rozinek, podle chuti cukr, citron, sojovku, sůl (já jsem množství zpětně odhadovala) a necháme znovu provařit. Pozor, povidla mají docela dostřel, tak je ať nemáte po celé kuchyni, raději pořád míchat a velmi mírný oheň...:) Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Poznámka k receptu na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami: Recept vznikl jako kombinace nákupu kachny v akci, eufórie z přemíry slunění, sledování části jakéhosi TV programu o maďarské švestkové omáčce (ale nevím, jak dopadl, viděla jsem jen do fáze rozinek vložených na slaninu :), dostatku času a chuti na experimenty :o) Aranžmá na talířích tentokrát vzalo za své, brali mi talíře z ruky s výkřiky - Vemte jí někdo ten foťák...a Bože, to vonííííí....:oD tak ať Vám chutná...;o)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 10.08.2010
- Počet porcí: 4-5 podle velikosti kachny
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: - 1 kachna - 6 lžíc medu - 6 lžíc sojové omáčky - sůl - 5dkg slaniny (špeku) - 1 cibule - 1 švestková povidla (balení cca 240g) - 2x hrst rozinek - sůl - 1 lžíce cukru - 1 lžíce citronové šťávy - 2 lžíce sojové omáčky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|