|
Recept na Masové kuličky v bramborových hnízdech
Recept na Masové kuličky v bramborových hnízdech je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Masové kuličky v bramborových hnízdech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20dkg hovězí krk, 40dkg vepřový bůček, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, 1 vejce, 1/2 dcl koňaku, kvalitní slunečnicový olej na kaši: oloupané brambory typ B nebo C, sůl, kurkuma, 2 tavené sýry Smetanito, najemno nasekaná bazalka a libeček, máslo na salát: nové hlávkové zelí, najemno nasekaný kopr, bílý pepř, sůl, cukr, ocet, kvalitní slunečnicový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masové kuličky v bramborových hnízdech
Recept na Masové kuličky v bramborových hnízdech: Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Necháme další ½ hodinu odpočinout. Oloupané brambory nakrájíme a v osolené vodě s přidáním špetky kurkumy uvaříme. Scedíme, přidáme máslo, sýry, vyšleháme hladkou kaši, promícháme s bazalkou a libečkem, naplníme cukrářský rukáv a v máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací míse tvoříme bramborová hnízda. Z masové směsi děláme kuličky, orestujeme v oleji, klademe do vytvořených hnízd a na cca 30 minut vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme, přidáme kopr, osolíme, opepříme, ocukrujeme, ooctujeme, zakápneme olejem, promícháme a necháme 10 minut odstát.
Poznámka k receptu na Masové kuličky v bramborových hnízdech: Hnízda se po upečení špatně porcují, proto bych doporučoval hnízda zapékat v malých zapékacích miskách(na jednu porci), po zapečení dozdobit a v nich podávat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masové kuličky v bramborových hnízdech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 13.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 20dkg hovězí krk, 40dkg vepřový bůček, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, 1 vejce, 1/2 dcl koňaku, kvalitní slunečnicový olej na kaši: oloupané brambory typ B nebo C, sůl, kurkuma, 2 tavené sýry Smetanito, najemno nasekaná bazalka a libeček, máslo na salát: nové hlávkové zelí, najemno nasekaný kopr, bílý pepř, sůl, cukr, ocet, kvalitní slunečnicový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masové kuličky v bramborových hnízdech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masové kuličky v bramborových hnízdech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masové kuličky v bramborových hnízdech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|