|
Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na steaky: 600 gr krůtího masa ( vykostěné stehno ) mořská sůl čerstvě mletý pepř mletá sladká červená paprika ( 4 špetky ) 1 vejce 3 lžíce strouhanky 50 g mandlových lupínků 4 lžíce oleje Na omáčku: 250 ml 33% smetany 3 lžíce kaparů Na pošírovanou hrušku: 2 zralé, pevné hrušky 200 ml bílého vína 200 ml vody 2 lžíce třtinového cukru špetka mleté skořice špetka mletého zázvoru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška: Pokud koupíme femurek ( rozuměj.. stehno ) z krůty i s kostí, nejdříve si ho ( to stehno ) vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do maska. Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku. Připravíme si mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebou rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170 st a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledích pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička. Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost. A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek. Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut. Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky. Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška: Zdroj: Vaříme step by step :-)))))))))))) mírně upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 28.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na steaky: 600 gr krůtího masa ( vykostěné stehno ) mořská sůl čerstvě mletý pepř mletá sladká červená paprika ( 4 špetky ) 1 vejce 3 lžíce strouhanky 50 g mandlových lupínků 4 lžíce oleje Na omáčku: 250 ml 33% smetany 3 lžíce kaparů Na pošírovanou hrušku: 2 zralé, pevné hrušky 200 ml bílého vína 200 ml vody 2 lžíce třtinového cukru špetka mleté skořice špetka mletého zázvoru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|