RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mandlové florentýnky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mandlové florentýnky, recepty Mandlové florentýnky, Mandlové, florentýnky


Recept na Mandlové florentýnky

Recept na Mandlové florentýnky je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Mandlové florentýnky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
165 g krupicového cukru 90 g medu (asi dvě lžíce) 50 g másla 60 ml smetany ke šlehání 100 g sušených brusinek 100 g loupaných půlených mandlí 100 kandované kůry 50 g hladké mouky 1 lžička mleté skořice poleva - čokoláda na vaření + kousek ztuženého pokrmového tuku.

Mandlové florentýnky
Zvětšit obrázek

Recept na Mandlové florentýnky

Recept na Mandlové florentýnky:
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z plotny a vmíchejte plátky mandlí, kandovanou kůru a brusinky. Dobře promíchejte a přidejte mouku. Měli byste získat lepivé polotekuté těsto. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou tvořte malé hromádky asi 7cm od sebe. Opravdu dávejte dost daleko od sebe. Na základě zkušenosti doporučuju dělat je malé (použijte lžičku na jejich odměřování, ne lžíci), protože se během pečení hodně roztečou a budou velké tak jako tak. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut nebo dokud okraje sušenek nezískají zlatavě hnědou barvu. Snižte teplotu na 150-160°C a pečte dalších 3-6 minut nebo dokud sušenky nezískají zlatavě hnědou barvu i uprostřed (dávejte pozor, aby okraje nezčernaly a nespálily se!. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte polevu a florentýnky do ní namáčejte pouze ze spodní (ploché) strany, já natírám silikonovou mašlovačkou. Florentýnky by se měly skladovat ve vzduchotěsné nádobě (protože karamel rád absorbuje vlhkost ze vzduchu a pak měkne), každá vrstva sušenek oddělená alobalem či pečícím papírem (zabrání tak přilepení florentýnek k sobě).

Poznámka k receptu na Mandlové florentýnky:
Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlové florentýnky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 03.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 165 g krupicového cukru 90 g medu (asi dvě lžíce) 50 g másla 60 ml smetany ke šlehání 100 g sušených brusinek 100 g loupaných půlených mandlí 100 kandované kůry 50 g hladké mouky 1 lžička mleté skořice poleva - čokoláda na vaření + kousek ztuženého pokrmového tuku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlové florentýnky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlové florentýnky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlové florentýnky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist