RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Losos, zapečený v listovém těstě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Losos, zapečený v listovém těstě, recepty Losos, zapečený v listovém těstě, Losos, zapečený, listovém, těstě


Recept na Losos, zapečený v listovém těstě

Recept na Losos, zapečený v listovém těstě je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Losos, zapečený v listovém těstě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g listového těsta, 300 g uzeného lososa (filet), 3 natvrdo vařená vejce, 0,5 citrónu, 0,5 kelímku krémové smetany, 100 g tvrdého sýra (eidam apod.), bylinky dle chuti (petrželka, kopr apod.), muškátový oříšek, 1 vejce na potření.

Losos, zapečený v listovém těstě
Zvětšit obrázek

Recept na Losos, zapečený v listovém těstě

Recept na Losos, zapečený v listovém těstě:
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S výjimkou lemu po obvodu o šíři 2 cm poklaďte těsto kolečky natvrdo vařených vajec a rozložte na ně plátky lososa silné asi 15 mm. Maso zakapejte citrónovou šťávou a potřete krémovou smetanou. Následují sekané bylinky podle chuti, špetka jemně strouhaného muškátového oříšku a vrstva nahrubo strouhaného sýra. Než na sýr uložíte vrchní plát těsta, vytvořte v jeho povrchu s výjimkou lemu po obvodu kruhovou vykrajovačkou šupiny a po uložení na naplněný plát jejich okraje stlačte. Vidličkou narýhujte hřbetní ploutev a ocas, dole připojte z odkrojku vytvarovanou břišní ploutev a za hlavu ještě malou ploutvičku a oko. Povrch potřete rozšlehaným vejcem, vložte vše do trouby vyhřáté na 200 °C, po 10 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a rybu dopečte dozlatova. JEDNOTLIVÉ KROKY: 1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru 2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa 3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou 4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr) 5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou 6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty 7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní. 8. Rybu potřete vejcem a upečte

Poznámka k receptu na Losos, zapečený v listovém těstě:
Fotonávod jak na to krok za krokem najdete zde: http://www.hobbymanie.tv/clanek/ozdoba-slavnostni-...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos, zapečený v listovém těstě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frejka55
  • Datum vložení: 10.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 400 g listového těsta, 300 g uzeného lososa (filet), 3 natvrdo vařená vejce, 0,5 citrónu, 0,5 kelímku krémové smetany, 100 g tvrdého sýra (eidam apod.), bylinky dle chuti (petrželka, kopr apod.), muškátový oříšek, 1 vejce na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos, zapečený v listovém těstě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos, zapečený v listovém těstě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos, zapečený v listovém těstě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist