|
Recept na Litina
Recept na Litina je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Litina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g strouhaných brambor 350g hrubé mouky 10g soli 1-2 vejce 0,5 litru mléka 150g špeku, škvarků, slaniny nebo salámu nakrájeného na kostičky 3 stroužky česneku 2 lžíce rozpuštěného sádla 1 droždí lžíce cukru lžíce máku strouhanka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Litina
Recept na Litina: Postavíme na kvásek ( droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka). Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připravený kvásek a necháme důkladně nakynout. Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme mákem a strouhankou. Nakynuté těsto nalijeme na pekáč (můžeme posypat mákem), necháme trochu nakynout a dáme péct. Po upečení se můžeme pustit do jídla.
Poznámka k receptu na Litina: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Litina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dannette
- Datum vložení: 13.03.2010
- Počet porcí: 1 hermelín na osobu
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 600g strouhaných brambor 350g hrubé mouky 10g soli 1-2 vejce 0,5 litru mléka 150g špeku, škvarků, slaniny nebo salámu nakrájeného na kostičky 3 stroužky česneku 2 lžíce rozpuštěného sádla 1 droždí lžíce cukru lžíce máku strouhanka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na litina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Litina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Litina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|