|
Recept na Letní zapékaný lilek
Recept na Letní zapékaný lilek je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Letní zapékaný lilek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lilky - baklažány cca 100 g údená mäsitá slanina kvapka oleja 1 cibuľa - kocky 2 strúčiky cesnaku hrsť drobne krájaných fazuľkových luskov 15 ks cherry paradajok čierne korenie soľ 200 ml kyslá smotana 1 vajce 50 g údený syr petržlenová vňať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Letní zapékaný lilek
Recept na Letní zapékaný lilek: Baklažány umyjeme,odrežeme stopku, pozdĺžne prekrojíme, časť dužiny vydlabeme. Vydlabanú dužinu pokrájame na malé kúsky, nasolíme, nasolíme aj lodičky z baklažánu. Necháme odstáť, kým sa nevypotia, potom tekutinu vytlačíme. Na kvapku oleja dáme roztopiť na kocky nakrájanú údenú slaninu, keď povolí, pridáme cibuľu, o chvíľu pokrájaný cesnak, pokrájané paradajky, vyžmýkanú baklažánovú dužinu a malé kúsky luskov. Okoreníme mletým čiernym korením, premiešavame a pomaličky necháme dusiť, kým fazuľka nezmäkne, príp. zakvapneme aj vodou. Ku koncu sa tekutina má odpariť. Ochutnáme - ak treba, dosolíme (slanina je slaná a solili sme baklažán!). Odstavíme. Do kyslej smotany vmiešame 1 vajce, zalejeme zmes na panvici, vmiešame posekanú petržlenovú vňať. Naplníme lodičky a dáme pomaly piecť, cca 40 minút. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Poznámka k receptu na Letní zapékaný lilek: Servírujeme napr. s varenými zemiakmi, omastenými maslom. Na obrázku chýba posyp syrom, nakoľko v noci zmizol z chladničky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Letní zapékaný lilek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 24.10.2010
- Počet porcí: 2 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 lilky - baklažány cca 100 g údená mäsitá slanina kvapka oleja 1 cibuľa - kocky 2 strúčiky cesnaku hrsť drobne krájaných fazuľkových luskov 15 ks cherry paradajok čierne korenie soľ 200 ml kyslá smotana 1 vajce 50 g údený syr petržlenová vňať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na letní zapékaný lilek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Letní zapékaný lilek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Letní zapékaný lilek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|