Recept na Květákovo-parmezánový krém
Recept na Květákovo-parmezánový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Květákovo-parmezánový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Květák Cibule 25 g másla 2 lžíce hladké mouky Drůbeží vývar Parmezán Kelímek smetany Sůl Pepř Na ozdobení: Opražená slanina Olej z dýňových semínek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Květákovo-parmezánový krém
Recept na Květákovo-parmezánový krém: Máslo rozpustíme a jemně na něm orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mouku, kterou rovněž lehce opražíme a poté zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme květák rozebraný na jednotlivé růžičky (květák by měl být ponořený ve vývaru, vývaru by nemělo být příliš hodně, květák by neměl plavat). Vaříme asi 10 minut a poté rozmixujeme. Nakonec do krému nastrouháme parmezán, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Úplně na závěr přidáme smetanu. Na talíři zdobíme opečenou slaninou a olejem z dýňových semínek. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Květákovo-parmezánový krém: Inspirováno Apetítem, obměněno Vanilkou :-) Olej z dýňových semínek mám od kamarádky z Německa a je výborný!!! Zejména do salátu. Viděla jsem jej i u nás, myslím, že v DM. Tento olej můžete nahradit jiným olejem, např. ořechovým, apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Květákovo-parmezánový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vanilka
- Datum vložení: 13.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Květák Cibule 25 g másla 2 lžíce hladké mouky Drůbeží vývar Parmezán Kelímek smetany Sůl Pepř Na ozdobení: Opražená slanina Olej z dýňových semínek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na květákovo-parmezánový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Květákovo-parmezánový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Květákovo-parmezánový krém
|
|