RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku, recepty Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku, Kuřecí, stehna, omáčkou, pečeného, česneku


Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí stehna 1 uzené kuřecí stehno 3 paličky česneku 1 cibule 100 g plátků anglické slaniny horký vývar máslo hladká mouka olej.

Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku:
Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a lžíci oleje a na tom necháme roztavit slaninu. Když je dokřupava usmažená, tak ji vyjmeme a uchováme na ozdobu k servírování. Do pánve vložíme kuřecí stehna a opékáme je ze všech stran dozlatova. Z paliček česneku odstraníme vrchní slupku a překrojíme je vodorovně napůl. Řeznou stranu potřeme olejem. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno a přihodíme ji k masu. Zlehka orestujeme a zalijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přidáme poloviny česneku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C. Pečeme asi hodinu a průběžně podléváme vývarem a přeléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zbylý obsah pánve propasírujeme přes cedník tak, aby v něm zůstaly jen slupky z česneku. Pomůže nám obyčejná lžíce a stěrka na těsto. Omáčku znovu zahřejeme, povolíme vývarem a zahustíme tak, jak jsme zvyklí. Můžeme použít hladkou mouku, rozšlehanou ve vodě, instantní jíšku, nebo složitější, ale chutnější způsob, kdy šťávu prudce vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky, prosmahneme, následně zalijeme vývarem a provaříme. Ve všech případech šťávu dobře provaříme, minimálně 15-20 minut. Podáváme s cibulovo-smetanovým špenátem, křupavou slaninkou a zapečenými bylinkovými brambory. Špenát: Na oleji zesklovatíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme lístky špenátu a necháme je zavadnout. Přilijejeme trochu smetany a povaříme, až vše zhoustne. Osolíme a opepříme a přes zvyklosti vynecháme česnek, kterého je dost v omáčce k masu. Bramborová příloha: Brambory vložíme do vroucí vody, povaříme cca 10 minut, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme s rozšlehaným vejcem (1 vajíčko na 500 g brambor). Směs napěchujeme do malých zapékacích misek, které jsme vytřeli olejem, a pečeme při 200°C zhruba 25 minut.

Poznámka k receptu na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku:
Inspirací mi byl recept z jakéhosi časopisu, odhaduji to na Gurmán, kde se trochu podobným způsobem upravovala králičí stehna.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 26.10.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí stehna 1 uzené kuřecí stehno 3 paličky česneku 1 cibule 100 g plátků anglické slaniny horký vývar máslo hladká mouka olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist