|
Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku
Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna 1 uzené kuřecí stehno 3 paličky česneku 1 cibule 100 g plátků anglické slaniny horký vývar máslo hladká mouka olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku
Recept na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku: Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a lžíci oleje a na tom necháme roztavit slaninu. Když je dokřupava usmažená, tak ji vyjmeme a uchováme na ozdobu k servírování. Do pánve vložíme kuřecí stehna a opékáme je ze všech stran dozlatova. Z paliček česneku odstraníme vrchní slupku a překrojíme je vodorovně napůl. Řeznou stranu potřeme olejem. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno a přihodíme ji k masu. Zlehka orestujeme a zalijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přidáme poloviny česneku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C. Pečeme asi hodinu a průběžně podléváme vývarem a přeléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zbylý obsah pánve propasírujeme přes cedník tak, aby v něm zůstaly jen slupky z česneku. Pomůže nám obyčejná lžíce a stěrka na těsto. Omáčku znovu zahřejeme, povolíme vývarem a zahustíme tak, jak jsme zvyklí. Můžeme použít hladkou mouku, rozšlehanou ve vodě, instantní jíšku, nebo složitější, ale chutnější způsob, kdy šťávu prudce vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky, prosmahneme, následně zalijeme vývarem a provaříme. Ve všech případech šťávu dobře provaříme, minimálně 15-20 minut. Podáváme s cibulovo-smetanovým špenátem, křupavou slaninkou a zapečenými bylinkovými brambory. Špenát: Na oleji zesklovatíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme lístky špenátu a necháme je zavadnout. Přilijejeme trochu smetany a povaříme, až vše zhoustne. Osolíme a opepříme a přes zvyklosti vynecháme česnek, kterého je dost v omáčce k masu. Bramborová příloha: Brambory vložíme do vroucí vody, povaříme cca 10 minut, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme s rozšlehaným vejcem (1 vajíčko na 500 g brambor). Směs napěchujeme do malých zapékacích misek, které jsme vytřeli olejem, a pečeme při 200°C zhruba 25 minut.
Poznámka k receptu na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku: Inspirací mi byl recept z jakéhosi časopisu, odhaduji to na Gurmán, kde se trochu podobným způsobem upravovala králičí stehna.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 26.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí stehna 1 uzené kuřecí stehno 3 paličky česneku 1 cibule 100 g plátků anglické slaniny horký vývar máslo hladká mouka olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|