|
Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem
Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená), cibule 2 menší, česnek 1 velký stroužek, majoránka sušená 1 lžíce (plná), čerstvá 1/2 lžíce, špek (slanina) 50 g, mouka hladká 1 lžíce, vývar (voda) asi 2 dcl, bílé suché víno 1 dcl, sůl, pepř bílý mletý, olej 1 lžíce, máslo 1 lžička..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem
Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem: Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, špek a restujeme do sklovata. Pak přidáme připravená játra a restujeme do zatažení. Poté přisypeme mouku a pár minut restujeme, aby nebyla syrová. Vsypeme majoránku, necháme rozvonět (pár sekund) a podlijeme vývarem (vodou). Promícháme, přivedeme k varu a necháme pod pokličkou 10 min. dusit. Poté poklici odstraníme, osolíme, opepříme a vlijeme víno. Necháme šťávu zredukovat asi tak na polovinu (má to být jen sosík a ne omáčka) a dle chuti dosolíme. Po vypnutí přidáme máslo a necháme ho jen rozpustit. Jako příloha se hodí rýže, i vařené brambory.
Poznámka k receptu na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem: Chtěla jsem použít čerstvou majoránku, ale bohužel jí u nás ještě nemají. Té stačí polovina a jídlo je také krásně voňavé. Čerstvá, se přidává pokrájená na drobno, až s vínem. Víno není nutností, ale dodá pokrmu příjemnou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 07.06.2011
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená), cibule 2 menší, česnek 1 velký stroužek, majoránka sušená 1 lžíce (plná), čerstvá 1/2 lžíce, špek (slanina) 50 g, mouka hladká 1 lžíce, vývar (voda) asi 2 dcl, bílé suché víno 1 dcl, sůl, pepř bílý mletý, olej 1 lžíce, máslo 1 lžička.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|