|
Recept na Kuře v bylinkové nádivce
Recept na Kuře v bylinkové nádivce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře v bylinkové nádivce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí maso (horní stehna,prsa,..), máslo, sůl, grilovací koření, voda. Nádivka: pečivo, mléko, sůl, vejce, červená cibule (lze i obyčejná) bylinky - bazalka, zel.cibulka, lístek šalvěje, libeček, petrželka, pažitka, dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici) - vše v hojném množství, mrkev, uzený sýr (nemusí být) - ale hezky voní, anglická slanina (nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře v bylinkové nádivce
Recept na Kuře v bylinkové nádivce: Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 min. (dle velikost) mírně dusíme. Mezitím si zvlhčíme pečivo (použila jsem bílou veku a tmavý toust.chléb) mlékem a necháme nasáknout. Bylinky (hodně) si nakrájíme na hrubo, mrkev a sýr si nastrouháme, cibuli si nakrájíme na jemno, osolíme a vmícháme zvlhčené pečivo zbavené přebytečné tekutiny. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, žloutek, důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hotové nádivky. Zapékací formu vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu nádivky, na ni rozložíme kuřecí maso a to pečlivě zakryjeme zbytkem nádivky. Navrch rozložíme kousky másla, nebo přelijeme výpekem z kuřecího masa a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova - cca asi 30 min. Nejdřív pod pokličkou pak odkryté. Podáváme s vař.braborem a hlávkovým nebo rajčatovým salátem.
Poznámka k receptu na Kuře v bylinkové nádivce: Může se použít i maso vykostěné, pak se nemusí tak dlouho dusit a po vychladnudí se může krájet na plátky a podávat za studena jako večeři. Dělala jsem včera jako teplou večeři a věřte nebo ne, já si nejvíc vždycky pochutnám na té nádivce, bylinky a ten výpek z masa - no mňam. Ta anglická tam být opravdu nemusí, ale třeba můj syn se na ní těší a vždycky jí vyzobává a má u toho takový mlsný úsměv. Já vím, že to jídlo není na pracnost a originalitu žádný zázrak(kdyžtak smažu), ale nám moc chutná a já se vždy těším na jaro, až otrhám vše zelené a nacpu to tam.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v bylinkové nádivce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 21.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí maso (horní stehna,prsa,..), máslo, sůl, grilovací koření, voda. Nádivka: pečivo, mléko, sůl, vejce, červená cibule (lze i obyčejná) bylinky - bazalka, zel.cibulka, lístek šalvěje, libeček, petrželka, pažitka, dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici) - vše v hojném množství, mrkev, uzený sýr (nemusí být) - ale hezky voní, anglická slanina (nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v bylinkové nádivce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v bylinkové nádivce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v bylinkové nádivce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|