|
Recept na Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Recept na Kuře na paprice (i pro začátečníky) je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na paprice (i pro začátečníky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg kuřecí nebo krůtí maso 2 lžíce červená paprika 1 velká cibule hl. mouka 200 ml sladká smetana nebo smetana na šlehání sůl, pepř olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Recept na Kuře na paprice (i pro začátečníky): Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky. Zpěníme cibulku a na ní vložíme nakrájené maso. Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by). Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť. Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do omáčky (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu. Ve zbytku smetany si rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořili hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Hustotu omáčky si doupravíte podle sebe. Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, dopepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Kuře na paprice (i pro začátečníky): Stala se nejoblíbenějším jídlem v naší rodině . Díky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na paprice (i pro začátečníky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bobina77
- Datum vložení: 24.10.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1/2 kg kuřecí nebo krůtí maso 2 lžíce červená paprika 1 velká cibule hl. mouka 200 ml sladká smetana nebo smetana na šlehání sůl, pepř olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na paprice (i pro začátečníky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na paprice (i pro začátečníky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na paprice (i pro začátečníky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|