|
Recept na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“
Recept na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“ je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí sekaná s“Tataráčkem“ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g krůtích stehenních řízků bez kostí a kůže/můžeme koupit mleté krůtí maso 200 g vepřové blány/bránice,košilky 200 g Gazdovské slaniny 300 g polotovaru Tataráček/1střívko=150g 3 lžíce smetany 3 vrchovaté lžíce strouhanky 4 vrchovaté lžíce Solamylu 5 zarovnaných lžiček Podravky ½ lžičky mletého pepře 2 celá vejce 2 větší cibule/jedna do mletého masa,druhá pod maso do pekáčku 2 krabičky řeřichy ½ červené masité papriky do náplně na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“
Recept na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“: Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku, pepř, zelené části řeřichy a vejce. Směs promícháme, přidáme Solamyl, strouhanku, smetanu a opět znova promícháme. Necháme alespoň hodinu uležet v chladnu. Odpočatou masovou směs rozdělíme na dva díly a vytvarujeme cca 20cm dlouhé vyšší pláty. Do každého vtlačíme Tataráček a po stranách dáme proužky čerstvé papriky. Vytvarujeme úhledné šišky. Každou šišku zabalíme do vepřové blány a vložíme do pekáčku na nadrobno nakrájenou cibuli. Pekáček dáme do předehřáté trouby(mám plynovou)na nejvyšší výkon. Bez přikrytí pečeme 15minut. Poté výkon trouby ubereme na polovinu, sekanou podlijeme 150ml horké vody a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme 35minut.
Poznámka k receptu na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“: Tataráček je ochucený, mastný polotovar. K zakoupení je v Kauflandu, v chladícím boxu mezi párky a jinou uzeninou. V sekané na řezu vypadá hezky a chuťově se nijak s krůtím masem netluče. Jsou z něho dobré i knedlíčky do polévky.http://www.toprecepty.cz/recept/21682-veprovy-vyva...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí sekaná s“Tataráčkem“, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1000 g krůtích stehenních řízků bez kostí a kůže/můžeme koupit mleté krůtí maso 200 g vepřové blány/bránice,košilky 200 g Gazdovské slaniny 300 g polotovaru Tataráček/1střívko=150g 3 lžíce smetany 3 vrchovaté lžíce strouhanky 4 vrchovaté lžíce Solamylu 5 zarovnaných lžiček Podravky ½ lžičky mletého pepře 2 celá vejce 2 větší cibule/jedna do mletého masa,druhá pod maso do pekáčku 2 krabičky řeřichy ½ červené masité papriky do náplně na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí sekaná s“tataráčkem“,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí sekaná s“Tataráčkem“ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí sekaná s“Tataráčkem“
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|