|
Recept na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami
Recept na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g krůtích prsou Marináda: 200 g švestkového čatní – recept viz POZNÁMKA 200 g borůvek - rozmixované 1 PL indonézské sojové omáčky – lze vynechat 2 dcl kvalitního bílého vína 1 KL worčestru Pepř, sůl, mletá skořice, případně citron či cukr dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami
Recept na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami: Suroviny na marinádu smícháme dohromady. Měla by být hladká a chutnat pikantně sladko kysele, líp to neumím popsat. Maso (nechané v celku) do této marinády ponoříme a necháme nejlépe přes noc v ledničce. Prohřejeme troubu na 200 °C, vložíme pekáč s tukem a necháme rozpálit. Pak vložíme okapané maso z marinády a pekáč přiklopíme. Pečeme po obou stranách 25 minut, tedy dohromady 50 minut. Během pečení, poléváme výpekem a podléváme zbytkem marinády. Po této době by mělo být maso měkké, vyjmeme ho, omáčku ještě dochutíme, pokud je třeba. Já nezahušťovala, ale lze např. škrobem. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do omáčky a prohřejeme. Vypneme sporák a necháme asi 10 min.spojit chutě Já podávala s těstovinami (naše nejoblíbenější příloha k tomuto typu), ale určitě lze i knedlík, rýže……
Poznámka k receptu na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami: http://www.toprecepty.cz/recept/7699-svestkove-cat..., mám stejný recept, přiostřuju chilli a přidávám rozmarýn
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 09.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g krůtích prsou Marináda: 200 g švestkového čatní – recept viz POZNÁMKA 200 g borůvek - rozmixované 1 PL indonézské sojové omáčky – lze vynechat 2 dcl kvalitního bílého vína 1 KL worčestru Pepř, sůl, mletá skořice, případně citron či cukr dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí se švestkovým čatní a borůvkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|