|
Recept na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou
Recept na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cibule, česnek, menší mrkev Krůtí prso, anglická slanina Marináda: Rulandské bílé- sladké, sůl, pepř, vegeta, sladká paprika, sušený drcený česnek, špetka bazalky sušené, sojová omáčka, olej, mletý kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou
Recept na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou: Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky, sojové omáčky a vína může být dle vaší chuti. Zauzlíkujeme, a dáme marinádu naložit do ledničky. Omyjeme a očistíme krůtí prso, nesolíme, jen lehce nakořeníme sušeným česnekem a na povrchu prso několikrát nařízneme (nepříliš hluboko), aby se nám při pečení pěkně otevřelo. Poté prso naplníme anglickou slaninou. Já ho jen z boku nařízla a slaninu ve třech řadách vyskládala. Nachystáme si zapékací misku s víkem, do které dáme trochu oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, podlijeme jen 1/2 menší skleničky vodou a stejným množstvím vínem. Troubu si nastavíme na mírnější stupně a pomalu pečeme pod poklicí, aby maso nasáklo zeleninou, vínem a uvnitř slaninou. Po necelé hodince jsem maso polila půlkou z připravené marinády a opět tu hodinku pekla pod poklicí. Poté jsem dolila zbytek marinády, na maso a bokem jsem dala několik kousků anglické slaniny, protože jí s přítelem milujeme. Maso jsem už nepřiklápěla poklicí, zvýšila troubu na více stupňů a nechala dopéct. V průběhu celého pečení jsem maso několikrát pomocí lžičky polévala šťávou v pečící misce.
Poznámka k receptu na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou: Nejvhodnější příloha je rýže, já volila jasmínovou. Přítel došel z práce, okamžitě se na to vrhnul, div nevylízal talíř :D Bylo to hold zase něco jiného :) Zkuste upéct, byla bych ráda kdyby někdo jeho podařený výtvor vyfotil a fotku přidal :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mucaciita
- Datum vložení: 10.08.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Cibule, česnek, menší mrkev Krůtí prso, anglická slanina Marináda: Rulandské bílé- sladké, sůl, pepř, vegeta, sladká paprika, sušený drcený česnek, špetka bazalky sušené, sojová omáčka, olej, mletý kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|