|
Recept na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku
Recept na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,8 kg krůtích prsíček 2 lžíce másla 300 g jaternicového prejtu 40 g šťávy a nastrouhané kůry z pomeranče 2-3 lžíce brusinek 65 g piniových jadérek/nebo jiných oříšků/ 2 lžíce sekané šalvěje nebo jiné libovolné bylinky sůl, pepř 1 velká cibule vývar na podlévání Na těstíčko: 300 g hladké mouky 2 vejce špetka kurkumy 120 -150 g másla 50 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku
Recept na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku: Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou šalvějí nebo jinými bylinkami,solí a pepřem. Omyjeme a osušíme krůtí maso, podélně ho nakrojíme (neprořízneme). Nádivku poté pěkně rozdělíme na maso, zarolujeme a svážeme. Připravenou roládku zprudka nejříve opatrně orestujeme z obou stran na velké pánvi, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo a poté ji dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 90 minut. Během pečení masíčko přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme vývarem. Na těstíčko si smícháme hladkou mouku s vejcem, kurkumou, máslem a 50 ml vlažné vody. Vytvarujeme kouli a chladíme ji zabalenou v potravinové fólii na 30 minut v lednici. Pečínku zatím vyjmeme z pekáčku a necháme ji chvíli vychladit. Vychlazenou kouli poté rozválíme a pečínku do ní zabalíme. Těstíčko s masovou roládou potřeme rozkvedlaným žloutkem a vložíme zpět do pekáčku, poté zvýšíme tepotu trouby na 220 stupňů a pečeme dál ještě přibližně 35-40 minut to zlatova a občas podlijeme výpekem. Nakonec pečínku upečenou v těstíčku, pokrájíme na plátky.Podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou nebo s bramborovou kaší, opečeným bramborem apod. Zdobíme brusinkami a bylinkami, podle své fantazie. Zdroj starší číslo časopisu Katky.
Poznámka k receptu na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku: Přidala jsem špetku kurkumy,aby recept byl naladěn do jarních barev Velikonoc. Prejt jsem dostala v sobotu v práci,tak jsem ho hned použila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 06.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1,8 kg krůtích prsíček 2 lžíce másla 300 g jaternicového prejtu 40 g šťávy a nastrouhané kůry z pomeranče 2-3 lžíce brusinek 65 g piniových jadérek/nebo jiných oříšků/ 2 lžíce sekané šalvěje nebo jiné libovolné bylinky sůl, pepř 1 velká cibule vývar na podlévání Na těstíčko: 300 g hladké mouky 2 vejce špetka kurkumy 120 -150 g másla 50 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|