|
Recept na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
Recept na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg krůtí prsa 4 polévkové lžíce „HRAŠKY“ koření KOTÁNY - žebírka konzerva sterilovaného hrachu olej, smetana, sůl,,bazalka solamyl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
Recept na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem: Krůtí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme přiměřené množství koření ( dle chuti) a vetřeme do nakrájeného krůtího masa.Dáme odležet do lednice na cca 1 hodinu. Dále si připravíme těstíčko s „HRAŠKY“ dle návodu na obalu (4 polévkové lžíce smícháme s vodou do konzistence majonézy) a necháme odležet. Čas využijeme k přípravě přílohy – smetanového hrášku a to tak, že nakrájíme na jemno cibulku, orestujeme do sklovata v kastrolku a přidáme kostku zeleninového bujonu, vsypeme i s lákem konzervu hrášku a podlijeme cca 2 dcl smetany. Lehce provaříme a dle potřeby dohustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve vodě. Přidáme ssušenou bazalku, aby bylo zabráněno následkům požití luštěnin ( větrům).Následuje příprava uleželého masa a to tak, že v pánvi WOK rozpálíme olej a do něj vkládáme v těstíčku z „ HRAŠKY “ obalené krůtí nugety a smažíme do zlata. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem: Hraška – pomocník při zdravém vaření Hraška je na trhu již několik let a vyrábí ji firma Ceria. Jedná se o směs zdravých surovin - dominuje hrách a směs obilovin z kukuřice, rýže a jáhel. Využití Hrašky je velmi široké a i proto výrobce prodává několik druhů Hrašky. Základní Hraška jemná nemá extrémně výraznou chuť a dá se použít například k zahuštění polévek a omáček, ale i jako základ pomazánek. Druhý typ je Hraška pikantní - jak název napovídá, je v ní navíc směs pikantního koření, který dodává jídlům s použitím Hrašky na chuti. Posledním typem a z nabídky Hrašky je Hraška vanilka. Její lehce nasládlá chuť s příchutí vanilky dovoluje za pomoci Hrašky například velmi snadnou výrobu palačinek a to bez použití vajec. Velmi vhodná je Hraška také na obalování surovin před smažením - smažený květák, zeleninu nebo cokoliv dalšího snadno obalíte v těstíčku z Hrašky. Použijete-li pikantní typ, dodáte obalované surovině specifickou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 15.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1kg krůtí prsa 4 polévkové lžíce „HRAŠKY“ koření KOTÁNY - žebírka konzerva sterilovaného hrachu olej, smetana, sůl,,bazalka solamyl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí nugety v „hraŠce-pikant“ se smetanovým hráškem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|