|
Recept na Krůtí maso na víně ála svíčková
Recept na Krůtí maso na víně ála svíčková je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí maso na víně ála svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600-800g krůtího masa(stehno či prsa), půlka většího celeru, 3 mrkve, 2 petržele, cibule, 2dcl červeného suchého vína, lžíce brusinek, citron a citr,šťáva, cca 4 bobk.listy, celý pepř(5ks), celé nové koření(5ks), špetka tymiánu, 2dcl smetany ke šlehání, trochu zakysané smetany, sůl, bujonová kostka, lžíce cukru, olej, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí maso na víně ála svíčková
Recept na Krůtí maso na víně ála svíčková: Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru, necháme zkaramelizovat, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme koření.Vložíme maso a zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme lžíci brusinek a bujon.kostku a trochu vařící vody.Můžeme přidat pár plátků citronu, osolíme.Přivedeme k varu a vložíme do trouby vyhřáté na 200st., pečeme podle výšky masa asi 60-80 minut.Maso vyjmeme, necháme pod poklicí nebo alobalem cca 15min dojít a poté nakrájíme na plátky.Zeleninu rozmixujeme, provaříme a zjemníme šlehačkou a zak.smetanou.Po vypnutí přidáme silnější plátek másla a případně dochutíme citr.šťávou.Podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky.
Poznámka k receptu na Krůtí maso na víně ála svíčková: V rodině mého muže je to tradiční jídlo, které vaří 22.12., původně to byl zajíc, ale lety se přešlo na krůtí maso.Mouka na zahuštění není třeba, kdo má rád příchuť divočiny může přidat 2-3 kuličky jalovce.Prsa občas špikuji slaninou, pro lepší manipulaci ji, už nakrájenou, vložím před špikováním na hodinku do mrazáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí maso na víně ála svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lusinda79
- Datum vložení: 18.02.2010
- Počet porcí: cca4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 600-800g krůtího masa(stehno či prsa), půlka většího celeru, 3 mrkve, 2 petržele, cibule, 2dcl červeného suchého vína, lžíce brusinek, citron a citr,šťáva, cca 4 bobk.listy, celý pepř(5ks), celé nové koření(5ks), špetka tymiánu, 2dcl smetany ke šlehání, trochu zakysané smetany, sůl, bujonová kostka, lžíce cukru, olej, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí maso na víně ála svíčková,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí maso na víně ála svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí maso na víně ála svíčková
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|