|
Recept na Krůtí frikasé
Recept na Krůtí frikasé je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí frikasé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
120 g slaniny, 400 g krůtího masa z prsou, 1 cibule, 200 g žampionů, vývar, 70 g másla, 4 lžíce strouhanky, nasekaná petrželová nať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí frikasé
Recept na Krůtí frikasé: Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme trošku zpěnit a na cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, necháme prohřát. K žampionům položíme maso, znovu trošku prohřejeme a zalijeme vývarem tak, aby byla směs zakrytá. Přikryté dusíme cca 45 minut, dokud není maso měkké. Mezitím rozpustíme v kastrůlku máslo, které zahustíme strouhankou. Po udušení masa, do šťávy vsypeme petrželovou nať a máslovo-strouhankovou směs. Ta nám šťávu krásně zahustí. Má tendenci velmi zhoustnout, když se tak stane, tak dolejte buď vývar nebo vodu. Maso nesolím, uzená slanina a vývar obsahuje dostatek soli, ale pokud Vám nestačí, přidejte si.
Poznámka k receptu na Krůtí frikasé: Udělal jsem něco úplně jiného, ale děkuji za inspiraci Žampionům nefandíme, tak jsem tam hodil trošku nakládané zeleniny a místo čerstvé cibule opět nakládanou. Díky tomu se to oběšlo bez špetky koření a výsledek je zdravý, přitom jako zdravý vůbec nechutná!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí frikasé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 29.06.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 120 g slaniny, 400 g krůtího masa z prsou, 1 cibule, 200 g žampionů, vývar, 70 g másla, 4 lžíce strouhanky, nasekaná petrželová nať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí frikasé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí frikasé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí frikasé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|