|
Recept na Králík v košilce
Recept na Králík v košilce je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík v košilce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vykostěné králíčí maso ze stehen a hřbetu vepřová blána(tuková blána,košilka) o rozměru cca 40x30cm 150 g tenkých plátků mastnější slaniny/anglická,česnekový bok apod. 1 menší cibule 1 pl oleje sůl rajčatová šťáva 1 kl solamylu na marinádu 150 ml rajčatové šťávy 2 pl oleje 1 pl koření čubrica 3 prolisované stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík v košilce
Recept na Králík v košilce: Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si rozpřostřeme na pracovní desku. Na ni rozložíme z marinády mírně okapané maso tak, aby se kraje trochu překrývaly. Lehce osolíme a poklademe plátky slaniny, ze které jsme si 3kousky odložili stranou. Takto připravený plát opatrně zavineme společně s blánou do rolády. Na pánev do rozehřátého oleje dáme na tenké proužky nakrájenou zbylou slaninu a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme do světlé barvy. Vložíme roládu a necháme ze všech stran zatáhnout. Roládu i se šťávou přemístíme do zapékací nádoby, pánev vypláchneme decinkou vřelé vody a vlijeme k roládě. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40minut. Během pečení roládu přeléváme výpekem, je-li třeba, podléváme po troškách vřelou vodou. 15minut před dokončením odstraníme víko a maso dopečeme na zlatavou barvu. Po dopečení měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku. Podle toho, kolik výsledné šťávy budeme potřebovat si rozmícháme solamyl v určitém množství rajčatové šťávy(50-100ml), přilijeme do kastrůlku a necháme 1-2minuty provařit. Dle chuti dosolíme. Roládu nakrájíme na porce a podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Hodí se i na večeři nakrájená na slabší plátky postudenu, se zeleninou a pečivem.
Poznámka k receptu na Králík v košilce: Pokud neseženeme vepřovou blánu, tak z každého kusu marinovaného masa uděláme jeden závitek, zajistime párátky, nebo nití a dále postupujeme stejně. Komu nevadí masitá barevná paprika, může ji nakrájenou na tenké proužky rozložit na slaninu a poté zavinout. Já jsem na to úplně zapoměla. Na fotce se surovinama je plolovina červené.Ale to je spíše jen pro oko na řezu:-) Postup na vykostění hřbetu a další chutné rcp na“králíčí“zavinovačky“ naleznete zde http://www.toprecepty.cz/recept/31029-roladky-z-kr...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík v košilce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 24.03.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: vykostěné králíčí maso ze stehen a hřbetu vepřová blána(tuková blána,košilka) o rozměru cca 40x30cm 150 g tenkých plátků mastnější slaniny/anglická,česnekový bok apod. 1 menší cibule 1 pl oleje sůl rajčatová šťáva 1 kl solamylu na marinádu 150 ml rajčatové šťávy 2 pl oleje 1 pl koření čubrica 3 prolisované stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík v košilce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík v košilce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík v košilce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|