|
Recept na Králík s černou omáčkou
Recept na Králík s černou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík s černou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králík asi 2kg mohou být i králičí díly. 30 deka špeku Velká cibule Dvě větší mrkve Jedna větší petržel Kus celeru jako pěst Čtyři bobkové listy Šest nových koření, asi patnáct pepřů a sůl Hladká mouka. Sádlo nebo olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík s černou omáčkou
Recept na Králík s černou omáčkou: Je pátek, nejvyšší čas myslet na neděli. Večer půjde s kamarády na pivo, tak to se určitě zdrží přesčas, ráno se bude cítit provinile, tak toho využij. Drbni do něj a pošli ho na dvůr klepnout toho králíka. Že nemáte dvůr? Tak si poraď jinak. Přemýšlej dopředu, má kamarády a ti určitě králíky mají, no dobře v obchoďáku ho taky koupí. Králíčka prošpekuj, miláček ho určitě pomohl naporcovat. Osol to masíčko a dej na pekáč. Zeleninku nasekej nadrobno, jistě můžeš i nastrouhat, to se ptát nemusíš. Nandej na toho králíčka, přidej listí to bobkové, může být i vavřínový lupení na každý kousek masa jeden. Taky nové koření přidej. Kouká tatík i dětičky, dej jim práci, přestanou překážet. Přidej tam ještě ten pepř. Že zbylo špeku, nakrájej ho na plátky a položit taky na to maso. Vraž do trouby a peč zvolna, až to maso bude opravdu měkké. Podlévej, to snad nemusím psát. Nejsi nezkušená, tak hodinku a půl nebo že by dvě? Potom přendej masíčko do misky. Troubu dej na plný pecky, přidej mouku a peč to, co tam zbylo, až to hodně zhnědne skoro začíná černat. To je správně. Tyčový nebo jiný mixer Ti pomohou úplně rozmixovat to, co je v pekáčku. Zředit horkou vodou, přecedit, ty zbytky koření zůstanou v sítu. Hustota asi tak jako na smetaně. Tu tam nedávej. Ochutnej, má to být lahodné, tmavé, trošku nahořklé, tak to je ono. Přisol, přidej pepř, je-li třeba a případně kápni trošku citronku. Nechutná? Potom poradím. K tomu knedlík domácí, to je jasné, vždyť ho vaříš, mám ho v receptech a je opravdu dobrý. Vrať tam maso, dej do trouby, pověš zámek, jinak Ti to sežerou. Táta otevře lahvinku červeného. Ke králíkovi snad bílé? Ne, je to dobře, je na černém koření a na černo. Lahůdka, jestli chutnalo, poznáš lehce - vezmi ho za ploutev a zkus ho dostat na procházku. Chce si zdřímnout, tak to bylo ok. Ona totiž uspává .
Poznámka k receptu na Králík s černou omáčkou: Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík s černou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 26.01.2012
- Počet porcí: CCa 6 - 8 podle velikost
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Králík asi 2kg mohou být i králičí díly. 30 deka špeku Velká cibule Dvě větší mrkve Jedna větší petržel Kus celeru jako pěst Čtyři bobkové listy Šest nových koření, asi patnáct pepřů a sůl Hladká mouka. Sádlo nebo olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík s černou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík s černou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík s černou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|