|
Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím
Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na králíka: naporcovaný, dekapitovný ( bez hlavy :-))) ) králík 4 snítky rozmarýnu mořská sůl 2 lžíce oleje 100 g másla ( nejlépe domácího ) 1 - 2 cibule 5 stroučků česneku Na zelí: malá hlávka červeného zelí 100 g voňavého, uzeného špeku 2 menší cibule 1 větší brambor 4 lžíce krystalového cukru 2 lžíce octa ( Bzeneckého ) sůl a voda dle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím
Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím: Naporcovaného králíka omyjeme a osušíme. Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme olejem a dáme do uzavíratelné nádoby spinkat do lednice. V den D dáme do pekáčku máslo, na plátky nebo proužky pokrájený špek, cibuli na půl nebo kolečka a králičí díly. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Po asi půlhodince podlejeme trochou horké vody a opět přiklopíme. Pečeme doměkka cca 2 hoďky, na posledních 20 minut odryjeme pokličku, ať má masko hezkou barvičku. Sosík nesmí být příliš vodnatý. Je-li tomu tak, necháme na sporáku varem zredukovat. Zelí pokrájíme ručně nebo v robotu na slim nudličky. Do rendlíku dáme na kostičky nakrájený špek a vyškvaříme do voňava. Pak přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nudličky zelí, přilijeme asi 2 dc vody, osolíme, ocukrujeme, ooctujeme a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný brambor a necháme na mírném plameni provařit. Podle chutí dosolíme. Přidáme cukr a ocet podle chuti. Zelí by mělo býti spíše sladší. Podáváme s jakýmkoliv knedlíkem.
Poznámka k receptu na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím: Poctivě jsem hledala, stejný recept jsem nenašla. Původně jsem chtěla jen přidat foto, ale nevěděla jsem komu... Tak jsem si dovolila tento jednoduchý recept vložit. Najdete-li někdo totožný, nechám tento smazat, a bude-li zájem, přidám k identickému jen foto. Brou chuť :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 05.02.2013
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Na králíka: naporcovaný, dekapitovný ( bez hlavy :-))) ) králík 4 snítky rozmarýnu mořská sůl 2 lžíce oleje 100 g másla ( nejlépe domácího ) 1 - 2 cibule 5 stroučků česneku Na zelí: malá hlávka červeného zelí 100 g voňavého, uzeného špeku 2 menší cibule 1 větší brambor 4 lžíce krystalového cukru 2 lžíce octa ( Bzeneckého ) sůl a voda dle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|