|
Recept na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem
Recept na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 králičí stehna, nebo jakékoliv jiné králičí maso, 1 lžíce másla, 50g slaniny, 1 cibule, 4 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky, 3 stroužky česneku, cca 3 cm čerstvého křenu, sůl, pepř, podle potřeby hladká mouka na zahuštění šťávy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem
Recept na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem: Králičí stehna potřeme utřeným česnekem se solí a necháme je aspoň půl hodiny uležet. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a nasekanou petrželku. Vše restujeme dozlatova a pak přidáme králičí maso. Osmahneme z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme-nejlépe v tlakovém hrnci 15 minut. ( V klasickém do poloměkka). Poloměkké maso vyjmeme z hrnce, dáme je na pekáč a podlijeme vším, co zbylo v hrnci. Pečeme na barvu ještě asi 20-25 minut a během pečení podléváme. Když má maso tu správnou barvu, vyjmeme je a šťávu přecedíme. Můžeme, ale nemusíme šťávu zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. Maso na talíři přelejeme šťávou a hustě posypeme čerstvým nastrouhaným křenem. Podáváme s rýží, bulgurem, bramborem, popřípadě s tarhoňou.
Poznámka k receptu na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem: móc hezký recept česnek tedy nemůžu, ale křen jó
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 21.03.2014
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 králičí stehna, nebo jakékoliv jiné králičí maso, 1 lžíce másla, 50g slaniny, 1 cibule, 4 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky, 3 stroužky česneku, cca 3 cm čerstvého křenu, sůl, pepř, podle potřeby hladká mouka na zahuštění šťávy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|