|
Recept na Kostelecké jelení maso
Recept na Kostelecké jelení maso je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kostelecké jelení maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g jeleního masa, 40g uzené slaniny, 25g másla, kořenová zelenina-1 mrkev, 1 kus petržele, 1/4 bulvy celeru, 1 cibule, 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, tymián, 1 lžička octa, 1 lžíce krystalového cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 dcl suchého červeného vína-(modrý portugal a pod), 1 lžička šípkové, nebo rybízové marmelády, 1 lžíce tmavé hotové jíšky, sůl, podle potřeby kousek masoxu, nebo hovězí vývar..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kostelecké jelení maso
Recept na Kostelecké jelení maso: Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut. Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa. Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut. Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité. Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme. Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu. Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Kostelecké jelení maso: Zdroj-Recepty od Dony-mnou mírně upraveno Pro milovníky zvěřiny a jemně navinulých omáček. SKVĚLÉ!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kostelecké jelení maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 03.03.2014
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 300g jeleního masa, 40g uzené slaniny, 25g másla, kořenová zelenina-1 mrkev, 1 kus petržele, 1/4 bulvy celeru, 1 cibule, 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, tymián, 1 lžička octa, 1 lžíce krystalového cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 dcl suchého červeného vína-(modrý portugal a pod), 1 lžička šípkové, nebo rybízové marmelády, 1 lžíce tmavé hotové jíšky, sůl, podle potřeby kousek masoxu, nebo hovězí vývar.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kostelecké jelení maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kostelecké jelení maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kostelecké jelení maso
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|