RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně, recepty Kolouší kýta na hříbkách a víně, Kolouší, kýta, na, hříbkách, víně


Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně

Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Kolouší kýta na hříbkách a víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) 4 cibule 200 g kvalitní slaniny dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) 200 ml suchého červeného vína, já dala Sangiovese 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) 2 lžíce olivového oleje lžíce koření Divočina, bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) 500 ml hovězího vývaru 10 kuliček jalovce 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření mořská sůl.

Kolouší kýta na hříbkách a víně
Zvětšit obrázek

Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně

Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně:
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut. Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpeku si orestujeme slaninu a cibule nakrájené na kostičky. Až je slaninka dovaňava a křupava, cibule dosklovata až zlatova, přihodíme hříbky. Zarestujeme pěkně pospolu s cibulí a špíčkem. Asi po pěti minutách přilijeme víno a necháme odpařit alkohol, což je za cca 5 minut, na plný plyn.. nebo elektriku.. nebo tak. Kuličkové koření uvrhneme do útrob čajítka.. víte, co myslím.. to je takové to vajíčko, do kterého dáváme sypké thééé. Čajítko vložíme do PH. Když se nám vínko zčásti odpařilo, přilijeme vývar a necháme projít varem. Poté celou tuto směs přelijeme k masu do PH. Táhneme pěkně na st. č. I cca 4 hodiny. Doporučuji dělat den před plánovanou konzumací, studené maso se lépe krájí. Máme-li masenko měkké, vyjmeme ho láskyplně z útrob PH a odložíme do chladu. A jdeme na sosík: šťávičku z pod masa si přendáme do rendlíku, pořádně pod ním roztopíme a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pokud je to zapotřebí. Tyčovým mixérem rozmixuje dohladka. Idelní přílohou jsou brambrové knedlíky nebo gnocchi.

Poznámka k receptu na Kolouší kýta na hříbkách a víně:
Tímto zdravím do Plzně a děkuji za skvostné maso. Tak už jsem dlouho nebyla vychvalována spolustolovníky, jako dnes. P.S. a to čajítko po sobě laskavě ukliďte, vysypte jeho obsah atd.. :-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kolouší kýta na hříbkách a víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 21.01.2013
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) 4 cibule 200 g kvalitní slaniny dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) 200 ml suchého červeného vína, já dala Sangiovese 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) 2 lžíce olivového oleje lžíce koření Divočina, bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) 500 ml hovězího vývaru 10 kuliček jalovce 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření mořská sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kolouší kýta na hříbkách a víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kolouší kýta na hříbkách a víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kolouší kýta na hříbkách a víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist