|
Recept na Kližka v chutném sosíku
Recept na Kližka v chutném sosíku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Kližka v chutném sosíku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g hovězí kližky 150 g Debrecínského špeku/nebo jiné slaniny na prošpikování masa 200 ml černého piva Velkopopovický kozel/může být i jiná značka 100 ml vody 1 větší cibule 2 lžíce marmelády z červeného rybízu 1 silnější kolečko citronu snítka rozmarýnu sůl,mletý pepř cca 3 m nitě přeložené na polovinu na utažení masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kližka v chutném sosíku
Recept na Kližka v chutném sosíku: Maso(nejlépe jeden krásný sval vcelku) ) opláchneme, osušíme a prošpikujeme špekem. Pro udržení hezkého tvaru maso omotáme nití, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny, co se nám nevejde do masa nakrájíme na velice drobounké kostičky a dáme do rozehřátého papiňáku na 2minuty pustit tuk. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně orestujeme do zlatavé barvy. Orestovanou směs nahrneme ke kraji hrnce, volžíme maso a necháme ho prudce po všech stranách zatáhnout. Podlijeme černým pivem a vodou. Přidáme rybízovou marmeládu, kolečko citronu a čerstvý rozmarýn. Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu dusíme na slabém plameni přidližně 50-60minut. Záleží na stáří hovězího kusu. Po této době hrnec ochladíme a otevřeme. Měkké maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a maso nakrájíme na silnější plátky. Horkou šťávu nabereme na talíř, položíme plátek masa a podáváme s vařeným bramborem, nebo s krupicovým nokem.
Poznámka k receptu na Kližka v chutném sosíku: Kližku máme nejraději. Používám ji i na roštěnky.Většinou z takového krásného celistvého kousku dělávám“svíčkovou“http://www.toprecepty.cz/recept/25121-jednoducha-%... V tom horku ale na nějaké smetanové omáčky není chuť, tak jsem manželovi uzmula trochu piva a v kombinaci s marmeládou, citronem a rozmarýnem vznikl báječný sosík. Manžel měl jako přílohu brambory a já jsem si udělala krupicové nokyhttp://www.toprecepty.cz/recept/34451-krupicove-no... které jsem po uvaření ještě lehce osmahla na troše tuku. Pochutnali jsme si oba dva:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kližka v chutném sosíku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.09.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 750 g hovězí kližky 150 g Debrecínského špeku/nebo jiné slaniny na prošpikování masa 200 ml černého piva Velkopopovický kozel/může být i jiná značka 100 ml vody 1 větší cibule 2 lžíce marmelády z červeného rybízu 1 silnější kolečko citronu snítka rozmarýnu sůl,mletý pepř cca 3 m nitě přeložené na polovinu na utažení masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kližka v chutném sosíku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kližka v chutném sosíku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kližka v chutném sosíku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|