|
Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád) 6 větších brambor 2 střední cibule olej, 2 stroužky česneku sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka. 250ml smetany na vaření hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý): Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít si česnek se solí. Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku). Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdyby jsme nechali papriku déle, zhořkla by). Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Guláš dochutíme podle toho , jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní. V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina a pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Podáváme s chlebem.
Poznámka k receptu na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý): Omlouvám se tu za asi 150tý bramborový guláš, ale ačkoliv nechci nikoho urazit, tak to, co jsem tu našla za recepty (kromě jednoho), z toho mě jímala hrůza. Jedna oranžová mastná voda za druhou, v tom nakrájený párek. A nejlépe naaranžované ještě posypaným sýrem a zeleninou......proti gustu žádný dišputát, ale myslím si, že tenhle guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí, tak snad nikoho neurazí :-) Dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MoniqueLaMutti (Monika)
- Datum vložení: 19.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád) 6 větších brambor 2 střední cibule olej, 2 stroužky česneku sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka. 250ml smetany na vaření hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|