Recept na Kedlubňáčky
Recept na Kedlubňáčky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Kedlubňáčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 větší kedlubny 2-3 brambory 150g uzeného masa 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 3-4 stroužky česneku 1/2 lžičky soli špetka pepře olej na smažení podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kedlubňáčky
Recept na Kedlubňáčky: Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na velmi drobné kousíčky nebo ho také nastrouháme. Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře například mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčky tak budou pikantnější. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit za sádlo) a lžící nabíráme směs, kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme. Smažíme při mírné teplotě z obou stran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo zeleninovou oblohou.
Poznámka k receptu na Kedlubňáčky: Brambory nastrouhej zvlášť v misce, potom vymačkej přebytečnou vodu a teprve pak je přidej k nastrouhané kedlubně. Směs tak nebude zbytečně zředěná bramborovým škrobem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kedlubňáčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evca13
- Datum vložení: 01.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 větší kedlubny 2-3 brambory 150g uzeného masa 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 3-4 stroužky česneku 1/2 lžičky soli špetka pepře olej na smažení podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kedlubňáčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kedlubňáčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kedlubňáčky
|
|