|
Recept na Kapustová polévka jako zelňačka
Recept na Kapustová polévka jako zelňačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kapustová polévka jako zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g kelu/kapusty, 500 g zemiakov/brambor, 1 pikantná klobása madarského typu, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 1 bobkový list, 8 guličiek celého čierneho korenia, 4 guličky celého nového korenia, kmín, rozomnutá majoránka, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku podľa veľkosti, voda, kryštáľový cukor, ocot, 125 ml 33%-nej sladkej smotany, soľ, 1 hrsť sušených húb - mala som dubáky/praváky, olej, 2 PL hladkej múky. Ja som použila vývar z tlačenky, teda som nesolila a tuk z odmastenia tlačenkového vývaru - výborne som ho využila.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustová polévka jako zelňačka
Recept na Kapustová polévka jako zelňačka: Kel/kapustu nakrájame na tenké prúžky, zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska, huby namočíme na 30 minút do teplej vody. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, pridáme obe papriky a restujeme chvíľku so zemiakmi, zasypeme múkou, orestujeme a nariedime vodou, povaríme na hustú polievku. Pridáme prúžky kapusty, kolieska klobásy, hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Okoreníme bobkovým listom, celý čiernym a novým korením, kmínom, prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka. Prilejeme sladkú smotanu a necháme spolu prebublať. Okoreníme rozomnutou majoránkou, prelisovaným cesnakom, prikryjeme pokrievkou, vypneme plameň a necháme chvíľu odstáť. Dochutíme soľou, octom a cukrom. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Polievka je natoľko sýta, že ju môžeme podávať ako samostatný chod.
Poznámka k receptu na Kapustová polévka jako zelňačka: Zdroj: vlastný recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustová polévka jako zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 14.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 600 g kelu/kapusty, 500 g zemiakov/brambor, 1 pikantná klobása madarského typu, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 1 bobkový list, 8 guličiek celého čierneho korenia, 4 guličky celého nového korenia, kmín, rozomnutá majoránka, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku podľa veľkosti, voda, kryštáľový cukor, ocot, 125 ml 33%-nej sladkej smotany, soľ, 1 hrsť sušených húb - mala som dubáky/praváky, olej, 2 PL hladkej múky. Ja som použila vývar z tlačenky, teda som nesolila a tuk z odmastenia tlačenkového vývaru - výborne som ho využila
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustová polévka jako zelňačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustová polévka jako zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustová polévka jako zelňačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|