Recept na Kapustičky v omáčce z jadelu
Recept na Kapustičky v omáčce z jadelu je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustičky v omáčce z jadelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800-1000 g růžičkové kapusty 150 g jadelu 150 g moravského uzeného 2 lžíce hladké mouky mléko olej máslo sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustičky v omáčce z jadelu
Recept na Kapustičky v omáčce z jadelu: Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml). Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme. Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka k receptu na Kapustičky v omáčce z jadelu: V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit "slepence" sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustičky v omáčce z jadelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 31.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 800-1000 g růžičkové kapusty 150 g jadelu 150 g moravského uzeného 2 lžíce hladké mouky mléko olej máslo sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustičky v omáčce z jadelu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustičky v omáčce z jadelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustičky v omáčce z jadelu
|
|