|
Recept na Kapusta ham , ham
Recept na Kapusta ham , ham je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kapusta ham , ham budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: Kapusta hlávková 1 ks velikost, záleží na počtu strávníků, čím vícekrát budeš tento recept vařit, tím se bude potřeba kapusty zvyšovat . Jo, stačí i mražená. 1 kg vepřový bok, nediv se proč tolik, později vysvětlím. 0.20 kg slaninu neboli špek 0.20 kg uzeného boku nebo krkovičky bez kosti Hladkou mouku na zahuštění kapusty a šťávy z masa, asi 4 pl sůl ,pepř, kmín , cibule pod maso když chceš, česnek asi 4 i více stroužků do kapusty, ale dej méně a ochutnej, přidat se dá vždy a pod maso, jak jsi naučený, také asi 4. Jo a jeden balíček širokých nudlí nebo fleků, ty jsou nejlepší, ale i vrtule mohou být, ale není to ono. Příště budou také dva balíčky. Tak a teď do toho..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapusta ham , ham
Recept na Kapusta ham , ham: Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij trochou vody a upeč tak, aby bylo co nejvíc šťávy. Ke konci pečení tu šťávu trochu zahusti moukou. Abys neměl dlouhou chvíli, tak vezmi tu kapustu a vrchní listy odlom a vyřezej ty tlustý škaredý žebra a ty pod nim taky. Až bude kapusta krásně žlutá, tak ji rozkroj a nakrájej jako zelí, na ty listy nezapomeň a nakrájej je taky. Dej do kastrolu, osol,opepři a podlij vodou a dej dusit na plotnu. Tu poklici vrať do kredence, na kapustu se nedává, aby odešly ty smradlavý plyny. Právě proto většině kapusta nechutná. A míchej a míchej, aby se ta dobrota nepřipálila, až to skoro bude, tak vezmi pánev nebo kastrůlek a rozškvař na ní ten špek, který je rád nakrájený, tak mu to přání splň. Přidej uzené k tomu špeku a aby mu nezávidělo, tak ho nakrájej taky. Orestuj a zamíchej do té uškrcené kapustičky. Přidej utřený česnek, utěrku vrať a vezmi kudlu nebo mačkadlo, dej ho málo, míchej, ochutnávej, mlaskej a případně přidávej česnek, sůl a pepř. Teď zahusti trochou mouky rozmíchané ve vodě a povař chviličku. Já nezahušťuji, ale k tomu se časem taky dopracuješ. Koukni do trouby, asi se to připaluje, tak to podlij horkou vodou. Kapustu stáhni a vypni sporák, ne celý, jen pod kapustou, pak zapni sporák jinde a dej tam hrnec plný vody se solí a ty nudle uvař, aby se nerozvařily. Maso vyndej, nakrájej a vrať do pekáče. A teď finále: vezmi talíř, nandej nudle, vedle tu kapustu a přidej kousek masa. Polej tou lahodnou šťávou, proto ten bok a proto kilo. Dej ten talíř do trouby . Nandej ostatním a pak vezmi ten svůj talíř z trouby a zdrhni, nebo ti sežerou i to tvoje .Příště ti bude zase stačit kilo a věř, že ti zbude, dej jim ho na studeno s chlebem a křenem. Ptáš se proč, protože je to dobré jen polité tou šťávou. Té bude vždycky málo a maso zůstane, ten špek a uzené opravdu stačí. Nenažranejm to maso teda dej k tomu, mlaskej, chrochtej blahem a chval mého taťku . Jo a sebe taky, jestli to chtějí znova, tak jsi šikula .
Poznámka k receptu na Kapusta ham , ham: Je to starý recept mého taťky a když ohlásím jeho vaření, mám najednou strávníků, že nevědí, kam sednout, hlavně co nejblíže sporáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapusta ham , ham, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 23.04.2010
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Ingredience: Kapusta hlávková 1 ks velikost, záleží na počtu strávníků, čím vícekrát budeš tento recept vařit, tím se bude potřeba kapusty zvyšovat . Jo, stačí i mražená. 1 kg vepřový bok, nediv se proč tolik, později vysvětlím. 0.20 kg slaninu neboli špek 0.20 kg uzeného boku nebo krkovičky bez kosti Hladkou mouku na zahuštění kapusty a šťávy z masa, asi 4 pl sůl ,pepř, kmín , cibule pod maso když chceš, česnek asi 4 i více stroužků do kapusty, ale dej méně a ochutnej, přidat se dá vždy a pod maso, jak jsi naučený, také asi 4. Jo a jeden balíček širokých nudlí nebo fleků, ty jsou nejlepší, ale i vrtule mohou být, ale není to ono. Příště budou také dva balíčky. Tak a teď do toho.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapusta ham , ham,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapusta ham , ham - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapusta ham , ham
|
|
|
|
|