RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapusta ham , ham

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapusta ham , ham, recepty Kapusta ham , ham, Kapusta, ham, , ham


Recept na Kapusta ham , ham

Recept na Kapusta ham , ham je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Kapusta ham , ham budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience: Kapusta hlávková 1 ks velikost, záleží na počtu strávníků, čím vícekrát budeš tento recept vařit, tím se bude potřeba kapusty zvyšovat . Jo, stačí i mražená. 1 kg vepřový bok, nediv se proč tolik, později vysvětlím. 0.20 kg slaninu neboli špek 0.20 kg uzeného boku nebo krkovičky bez kosti Hladkou mouku na zahuštění kapusty a šťávy z masa, asi 4 pl sůl ,pepř, kmín , cibule pod maso když chceš, česnek asi 4 i více stroužků do kapusty, ale dej méně a ochutnej, přidat se dá vždy a pod maso, jak jsi naučený, také asi 4. Jo a jeden balíček širokých nudlí nebo fleků, ty jsou nejlepší, ale i vrtule mohou být, ale není to ono. Příště budou také dva balíčky. Tak a teď do toho..

Kapusta ham , ham
Zvětšit obrázek

Recept na Kapusta ham , ham

Recept na Kapusta ham , ham:
Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij trochou vody a upeč tak, aby bylo co nejvíc šťávy. Ke konci pečení tu šťávu trochu zahusti moukou. Abys neměl dlouhou chvíli, tak vezmi tu kapustu a vrchní listy odlom a vyřezej ty tlustý škaredý žebra a ty pod nim taky. Až bude kapusta krásně žlutá, tak ji rozkroj a nakrájej jako zelí, na ty listy nezapomeň a nakrájej je taky. Dej do kastrolu, osol,opepři a podlij vodou a dej dusit na plotnu. Tu poklici vrať do kredence, na kapustu se nedává, aby odešly ty smradlavý plyny. Právě proto většině kapusta nechutná. A míchej a míchej, aby se ta dobrota nepřipálila, až to skoro bude, tak vezmi pánev nebo kastrůlek a rozškvař na ní ten špek, který je rád nakrájený, tak mu to přání splň. Přidej uzené k tomu špeku a aby mu nezávidělo, tak ho nakrájej taky. Orestuj a zamíchej do té uškrcené kapustičky. Přidej utřený česnek, utěrku vrať a vezmi kudlu nebo mačkadlo, dej ho málo, míchej, ochutnávej, mlaskej a případně přidávej česnek, sůl a pepř. Teď zahusti trochou mouky rozmíchané ve vodě a povař chviličku. Já nezahušťuji, ale k tomu se časem taky dopracuješ. Koukni do trouby, asi se to připaluje, tak to podlij horkou vodou. Kapustu stáhni a vypni sporák, ne celý, jen pod kapustou, pak zapni sporák jinde a dej tam hrnec plný vody se solí a ty nudle uvař, aby se nerozvařily. Maso vyndej, nakrájej a vrať do pekáče. A teď finále: vezmi talíř, nandej nudle, vedle tu kapustu a přidej kousek masa. Polej tou lahodnou šťávou, proto ten bok a proto kilo. Dej ten talíř do trouby . Nandej ostatním a pak vezmi ten svůj talíř z trouby a zdrhni, nebo ti sežerou i to tvoje .Příště ti bude zase stačit kilo a věř, že ti zbude, dej jim ho na studeno s chlebem a křenem. Ptáš se proč, protože je to dobré jen polité tou šťávou. Té bude vždycky málo a maso zůstane, ten špek a uzené opravdu stačí. Nenažranejm to maso teda dej k tomu, mlaskej, chrochtej blahem a chval mého taťku . Jo a sebe taky, jestli to chtějí znova, tak jsi šikula .

Poznámka k receptu na Kapusta ham , ham:
Je to starý recept mého taťky a když ohlásím jeho vaření, mám najednou strávníků, že nevědí, kam sednout, hlavně co nejblíže sporáku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapusta ham , ham, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
  • Datum vložení: 23.04.2010
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Ingredience: Kapusta hlávková 1 ks velikost, záleží na počtu strávníků, čím vícekrát budeš tento recept vařit, tím se bude potřeba kapusty zvyšovat . Jo, stačí i mražená. 1 kg vepřový bok, nediv se proč tolik, později vysvětlím. 0.20 kg slaninu neboli špek 0.20 kg uzeného boku nebo krkovičky bez kosti Hladkou mouku na zahuštění kapusty a šťávy z masa, asi 4 pl sůl ,pepř, kmín , cibule pod maso když chceš, česnek asi 4 i více stroužků do kapusty, ale dej méně a ochutnej, přidat se dá vždy a pod maso, jak jsi naučený, také asi 4. Jo a jeden balíček širokých nudlí nebo fleků, ty jsou nejlepší, ale i vrtule mohou být, ale není to ono. Příště budou také dva balíčky. Tak a teď do toho.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapusta ham , ham, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapusta ham , ham - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapusta ham , ham

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist