|
Recept na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou
Recept na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí ragú s brusinkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kančího masa ( zde plec ) 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 1 cibule 2 lžíce brusinkového džemu 1 lžíce švestkových povidel 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce balzamikového octa nebo 1 lžíce balzam. krému 3 kuličky jalovce, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření snítka rozmarýnu a snítka tymiánu 50 ml olivového oleje kousek másla 1 lžíce hladké mouky 250 ml červeného vína 50 ml smetany na vaření kousek sádla kůže ze špeku sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou
Recept na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou: Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat. V kastrolu si rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu. Pak přidáme i pokrájenou cibuli. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce. Lze použít pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou. V tom případě už dáme jen jalovčinky. Přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu. Přisolíme. Vlijeme ocet a necháme odpařit. Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které rovněž osolíme. Když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. V průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo. Necháme probublat. Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme. Zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme. Jako příloha se hodí např. krupicové noky z odpalovaného těsta.
Poznámka k receptu na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou: Insipraci jsem čerpala na internetu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí ragú s brusinkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 10.01.2014
- Počet porcí: 2 - 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 400 g kančího masa ( zde plec ) 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 1 cibule 2 lžíce brusinkového džemu 1 lžíce švestkových povidel 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce balzamikového octa nebo 1 lžíce balzam. krému 3 kuličky jalovce, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření snítka rozmarýnu a snítka tymiánu 50 ml olivového oleje kousek másla 1 lžíce hladké mouky 250 ml červeného vína 50 ml smetany na vaření kousek sádla kůže ze špeku sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí ragú s brusinkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí ragú s brusinkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí ragú s brusinkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|