|
Recept na Kančí plec na majoránce
Recept na Kančí plec na majoránce je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí plec na majoránce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg kančí plece, 1 velká mrkev, 1 velká cibule, čerstvá majoránka cca 15 g 30 dkg uzeného špeku, vývar z kostí Marináda: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a 2 lžičky plnotučné hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí plec na majoránce
Recept na Kančí plec na majoránce: Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou. Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny. Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Kančí plec na majoránce: Podzim = zvěřina
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí plec na majoránce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 16.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1,5 kg kančí plece, 1 velká mrkev, 1 velká cibule, čerstvá majoránka cca 15 g 30 dkg uzeného špeku, vývar z kostí Marináda: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a 2 lžičky plnotučné hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí plec na majoránce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí plec na majoránce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí plec na majoránce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|