|
Recept na Kančí krk na jalovci a tymiánu
Recept na Kančí krk na jalovci a tymiánu je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí krk na jalovci a tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kančího masa z krku, 1 velká cibule, 30 dkg uzeného špeku, Marináda: 1 kávová lžička - sušeného tymiánu 1 kávová lžička - koření Zvěřina (Vitana) 1 kávová lžička - hrubé soli 20 kuliček jalovce vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí krk na jalovci a tymiánu
Recept na Kančí krk na jalovci a tymiánu: Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.
Poznámka k receptu na Kančí krk na jalovci a tymiánu: Tak to já narozdíl od Bibinky někdy nevím co s ním(myslím s tím kančím),tak jsem ráda za každý nový recept.Tento vypadá báječně,takže samozřejmě +1
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí krk na jalovci a tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 03.05.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg kančího masa z krku, 1 velká cibule, 30 dkg uzeného špeku, Marináda: 1 kávová lžička - sušeného tymiánu 1 kávová lžička - koření Zvěřina (Vitana) 1 kávová lžička - hrubé soli 20 kuliček jalovce vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí krk na jalovci a tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí krk na jalovci a tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí krk na jalovci a tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|