|
Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na vývar: Droby z kachny nebo husy (krky, srdíčko, játra, žaludky, případně skelet z kachny nebo husy) 1 cibule 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 10 kuliček pepře sůl, mletý pepř na dochucení na jíšku: plátek másla, hladká mouka na drožďové knedlíčky: menší cibule 1 droždí (42 g) nebo sáček sušeného plátek másla vajíčko 4 stroužky česneku sůl pažitka, zelená petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky: Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme, droby nakrájíme na kousky, případně obereme. Polévku zahustíme jíškou. Zavaříme drožďové knedlíčky, dochutíme solí a pepřem případně polévkovým kořením. Knedlíčky: na másle zpěníme najemno nákrájenou cibulku, přidáme droždí. Jakmile se droždí rozpustí přidáme strouhanku, vajíčko, česnek, sůl, pažitku nebo petrželku, nebo obojí. Někdo přidává muškátový květ, který chuť knedlíčků ještě zvýrazní (my nedáváme, muškát bohužel nesnesu). Tvoříme menší knedlíčky, které zavařujeme cca 5 minut.
Poznámka k receptu na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky: Kaldoun je sytá polévka, do které se přidávají ještě nudle, nebo kaldounky - maličké kroucené těstoviny. Někdo dává žemlové knedlíčky, někde se dávají i játrové. Nám chutná s drožďovými knedlíčky a bez těstovin. Kaldoun děláme jen z kachních nebo husích drobů, případně skeletu. Polévku jsem v pomalém hrnci, ač ho používám více než 3 roky, dělala poprvé a už u tohoto způsobu přípravy zůstanu. Omouvám se za nedokonalé foto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Olinka5555 (Olinka)
- Datum vložení: 16.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: na vývar: Droby z kachny nebo husy (krky, srdíčko, játra, žaludky, případně skelet z kachny nebo husy) 1 cibule 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 10 kuliček pepře sůl, mletý pepř na dochucení na jíšku: plátek másla, hladká mouka na drožďové knedlíčky: menší cibule 1 droždí (42 g) nebo sáček sušeného plátek másla vajíčko 4 stroužky česneku sůl pažitka, zelená petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|