|
Recept na Kachní žaludky na slanině
Recept na Kachní žaludky na slanině je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kachní žaludky na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: 400 gr. kachních žaludků, ale pro větší jedlíky třeba 600 gr. 50 gr. uzené slaniny, může být i zahraniční / anglická/ 1 lžíce vepřového sádla, kdo má tak použije kachní sádlo 1 cibule velikosti kachního vejce sůl a pepř podle vlastní chuti několik kapek worcestrové omáčky půl kávové lžičky plnotučné hořčice 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky / to je také myšleno podle zvyku/ jak kdo má rád hustou šťávu. asi 1.5 cm sardelové pasty..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachní žaludky na slanině
Recept na Kachní žaludky na slanině: Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky. Co ještě koupit ukáže pohled do spíže - lednice. Vezmi kastrol a na plotně v něm rozškvař ten špek, co jsi před tím nakrájel na drobné kostky. Přidej sádlo podle potřeby a na to dej tu cibuli jemně nasekanou. Smaž ji dohněda a pak tam dej žaludky nakrájené na kousky. Sádlo na těch žaludcích nechej. Zarestuj, míchej, přidej hořčici, míchej, malinko podlij vývarem ale i horkou vodou. Přiklop poklicí a nech to dusit asi dvacet minut. Přitom hlídej a podlívej. Pro labužníky decinka červeného neuškodí, právě naopak. Potom to všechno osol a opepři a vydušený základ se žaludky zaprášíš moukou, nech zarestovat, aby to bylo tmavé. Znova podlij, nech pod pokličkou dodělat, přidej před koncem tu sardel pastu a je-li třeba dochuť worcestrovou omáčkou. Pozor, hrozí nebezpečí sežrání během přípravy . Jo, ta pasta je dost slaná, tak je třeba s tím počítat.
Poznámka k receptu na Kachní žaludky na slanině: Dobré, levné. U nás oblíbené jídlo. Jako sobotní oběd nebo rychlá večeře. V neděli je pak pěkně do křupava pečený obklad od těch žaludků, pokud jsou z našeho dvora. Kdo nepochopil, tak je to ta kachna/y
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní žaludky na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 24.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Ingredience: 400 gr. kachních žaludků, ale pro větší jedlíky třeba 600 gr. 50 gr. uzené slaniny, může být i zahraniční / anglická/ 1 lžíce vepřového sádla, kdo má tak použije kachní sádlo 1 cibule velikosti kachního vejce sůl a pepř podle vlastní chuti několik kapek worcestrové omáčky půl kávové lžičky plnotučné hořčice 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky / to je také myšleno podle zvyku/ jak kdo má rád hustou šťávu. asi 1.5 cm sardelové pasty.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní žaludky na slanině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní žaludky na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní žaludky na slanině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|