RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, recepty Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, Jihočeské, hovězí, kedlubnovým, zelím


Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím

Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, špetka koření „divočina“, lžíce hladké mouky, olej, Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín, 2 cibule, cukr, ocet, olej.

Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím

Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím:
Kližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s česnekem a opečeme. Vložíme kousky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kořenící směsi „divočina“ a za stálého podlívání dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu z masa necháme vydusit, zaprášíme lžící mouky, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání přilijeme vodu. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule, lžičku hořčice, a pod pokličkou několik minut ještě podusíme. Kedlubnové zelí připravíme takto: dvě až tři velké kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do vody, kterou osolíme a okmínujeme. Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme 2 cibule a necháme na rozpáleném oleji osmažit do hněda. Uvařené zelí slijeme a přebytečnou vodu z něho vymačkáme, přidáme podle své chuti cukr, sůl a ocet a nakonec vmícháme olej s osmaženou cibulkou. Necháme několik minut odstát, až se nám všechny chutě spojí, ochutnáme a případně ještě dosolíme, osladíme či okyselíme. Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím:
a ještě jeden recept mého jihočeského manžela - přiznávám, tohle jsem do jeho příchodu neznala

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kroupovka (Květa)
  • Datum vložení: 06.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, špetka koření „divočina“, lžíce hladké mouky, olej, Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín, 2 cibule, cukr, ocet, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist