|
Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, špetka koření „divočina“, lžíce hladké mouky, olej, Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín, 2 cibule, cukr, ocet, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím: Kližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s česnekem a opečeme. Vložíme kousky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kořenící směsi „divočina“ a za stálého podlívání dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu z masa necháme vydusit, zaprášíme lžící mouky, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání přilijeme vodu. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule, lžičku hořčice, a pod pokličkou několik minut ještě podusíme. Kedlubnové zelí připravíme takto: dvě až tři velké kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do vody, kterou osolíme a okmínujeme. Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme 2 cibule a necháme na rozpáleném oleji osmažit do hněda. Uvařené zelí slijeme a přebytečnou vodu z něho vymačkáme, přidáme podle své chuti cukr, sůl a ocet a nakonec vmícháme olej s osmaženou cibulkou. Necháme několik minut odstát, až se nám všechny chutě spojí, ochutnáme a případně ještě dosolíme, osladíme či okyselíme. Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím: a ještě jeden recept mého jihočeského manžela - přiznávám, tohle jsem do jeho příchodu neznala
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 06.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, špetka koření „divočina“, lžíce hladké mouky, olej, Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín, 2 cibule, cukr, ocet, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|