|
Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na kolínka: 1,8 kg jehněčích kolen ( 4 kusy) 4 lžíce másla 240 g cibule 6 stroužků česneku 12 kuliček černého pepře 4 bobkové listy 4 lžíce rajského protlaku 2 snítky rozmarýnu 700 ml suchého červeného vína 4 L drůbežího vývaru 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele sůl, pepř Suroviny na celerovou kaši: 700 g celeru 120 g cibule 500 g brambor 2 lžíce másla + 2 lžíce másla na dokončení 600 ml mléka 100 ml smetany (min. 30%) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší: Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme kuličky pepře, bobkové listy a kolena a zprudka orestujeme. Jakmile kolena ztmavnou, přidáme protlak a rozmarýn a ještě krátce orestujeme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu. Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme. Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut. Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponecháme na teplém místě. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a v původním hrnci na plotýnce na středním ohni zredukujeme témeř na konzistenci sirupu. Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme je na kostičky 0,5x0,5 cm a vložíme do omáčky. Vaříme ještě cca.10 minut na mírné ohni. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Do omáčky vrátíme kolínka, aby se obalila omáčkou a prohřála. Podáváme s celerovou kaší. Postup na celerovou kaši: V osolené vodě uvaříme neoloupané, pouze očištěné brambory. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Celer očistíme a nakrájíme ho na větší kostky 3x3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. V rendlíku orestujeme cibuli spolu s celerem zlehka na 2 lžících rozehřátého másla (restujeme pomalu na menším ohni cca. 20 minut, ne do tmavé barvy, jen aby celer změkl. Přidáme uvařené brambory, přilijeme mléko a osolíme. Přivedeme k varu a chvilku provaříme. Stáhneme z ohně a propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. K pyré přilijeme smetanu, krátce povaříme na mírném ohni (stačí 2 minuty) a nakonec přidáme zbylé rozpuštěné máslo. Kaši vymícháme dohladka a případně dochutíme solí.
Poznámka k receptu na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší: Opět z mé oblíbené kuchařky od pana Vaňka "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy". Kolínka byly součástí našeho velikonočního menu :) Bylo to opravdu výborné...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 14.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Na kolínka: 1,8 kg jehněčích kolen ( 4 kusy) 4 lžíce másla 240 g cibule 6 stroužků česneku 12 kuliček černého pepře 4 bobkové listy 4 lžíce rajského protlaku 2 snítky rozmarýnu 700 ml suchého červeného vína 4 L drůbežího vývaru 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele sůl, pepř Suroviny na celerovou kaši: 700 g celeru 120 g cibule 500 g brambor 2 lžíce másla + 2 lžíce másla na dokončení 600 ml mléka 100 ml smetany (min. 30%) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|