RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky, recepty Jánošíkovo žebro se strapačky, Jánošíkovo, žebro, se, strapačky


Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky

Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Jánošíkovo žebro se strapačky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- vepřové žebírko (kotlet) bez kosti, farmářská zauzená slanina, 2 stroužky česneku, lžíce slunečnicového oleje, sůl - oloupané brambory, hladká mouka, vejce, sůl, voda na uvaření - uzená slanina, cibule, kysané zelí, mletý pepř, horká voda na podletí.

Jánošíkovo žebro se strapačky
Zvětšit obrázek

Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky

Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky:
Okraje žebírka nařízneme, potřeme olejem, poklademe na jemné plátky nakrájeným česnekem a na 12 hodin dáme do chladničky. Zhruba 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko z chladničky vyjmeme, aby mělo pokojovou teplotu. Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vajíčko a vymícháme tuhší těsto. Těsto položíme na prkýnko a nožem oddělujeme jednotlivé halušky do vroucí osolené vody nebo použijeme "haluškovač". Halušky promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a když vyplavou nahoru, jsou hotovy a můžeme je scedit. Uzenou slaninu (můžeme přidat i farmářskou) vyškvaříme, najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme kysané zelí, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Halušky promícháme s dušeným zelím a uchováme v teple. Z žebírka odstraníme plátky česneku, potřeme olejem, vložíme do kontaktního grilu a podle nastavené teploty grilujeme cca 5-7 minut. Pokud nemáme kontaktní gril, žebírko restujeme v oleji cca 3-5 minut z každé strany podle tloušťky. Půlcentimetrový plátek farmářské slaniny nakrájíme jako hřeben(viz foto), ve lžíci oleje z obou stran orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme zlehka orestovat plátky česneku odstraněného z žebírka a použijeme k dozdobení.

Poznámka k receptu na Jánošíkovo žebro se strapačky:
Jánošíkovo rebro bylo první jídlo v Tatranské Lomnici letošní dovolené a natolik mne zaujalo, že jsem včera po příjezdu z dovolené navštívil řezníka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jánošíkovo žebro se strapačky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 20.09.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: - vepřové žebírko (kotlet) bez kosti, farmářská zauzená slanina, 2 stroužky česneku, lžíce slunečnicového oleje, sůl - oloupané brambory, hladká mouka, vejce, sůl, voda na uvaření - uzená slanina, cibule, kysané zelí, mletý pepř, horká voda na podletí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jánošíkovo žebro se strapačky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jánošíkovo žebro se strapačky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jánošíkovo žebro se strapačky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist