|
Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky
Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Jánošíkovo žebro se strapačky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- vepřové žebírko (kotlet) bez kosti, farmářská zauzená slanina, 2 stroužky česneku, lžíce slunečnicového oleje, sůl - oloupané brambory, hladká mouka, vejce, sůl, voda na uvaření - uzená slanina, cibule, kysané zelí, mletý pepř, horká voda na podletí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky
Recept na Jánošíkovo žebro se strapačky: Okraje žebírka nařízneme, potřeme olejem, poklademe na jemné plátky nakrájeným česnekem a na 12 hodin dáme do chladničky. Zhruba 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko z chladničky vyjmeme, aby mělo pokojovou teplotu. Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vajíčko a vymícháme tuhší těsto. Těsto položíme na prkýnko a nožem oddělujeme jednotlivé halušky do vroucí osolené vody nebo použijeme "haluškovač". Halušky promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a když vyplavou nahoru, jsou hotovy a můžeme je scedit. Uzenou slaninu (můžeme přidat i farmářskou) vyškvaříme, najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme kysané zelí, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Halušky promícháme s dušeným zelím a uchováme v teple. Z žebírka odstraníme plátky česneku, potřeme olejem, vložíme do kontaktního grilu a podle nastavené teploty grilujeme cca 5-7 minut. Pokud nemáme kontaktní gril, žebírko restujeme v oleji cca 3-5 minut z každé strany podle tloušťky. Půlcentimetrový plátek farmářské slaniny nakrájíme jako hřeben(viz foto), ve lžíci oleje z obou stran orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme zlehka orestovat plátky česneku odstraněného z žebírka a použijeme k dozdobení.
Poznámka k receptu na Jánošíkovo žebro se strapačky: Jánošíkovo rebro bylo první jídlo v Tatranské Lomnici letošní dovolené a natolik mne zaujalo, že jsem včera po příjezdu z dovolené navštívil řezníka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jánošíkovo žebro se strapačky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 20.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: - vepřové žebírko (kotlet) bez kosti, farmářská zauzená slanina, 2 stroužky česneku, lžíce slunečnicového oleje, sůl - oloupané brambory, hladká mouka, vejce, sůl, voda na uvaření - uzená slanina, cibule, kysané zelí, mletý pepř, horká voda na podletí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jánošíkovo žebro se strapačky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jánošíkovo žebro se strapačky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jánošíkovo žebro se strapačky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|