|
Recept na Žirafí bulky
Recept na Žirafí bulky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Žirafí bulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 200 ml mléka, 100 g cukru, 80 g rozpuštěného vlahého másla, špetka soli, 20 g droždí. Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě), 125 ml vody, 2 lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 sáček sušeného droždí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žirafí bulky
Recept na Žirafí bulky: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout. Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo. Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Poznámka k receptu na Žirafí bulky: Zdroj: www.brydova.cz, upraveno Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žirafí bulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 03.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 200 ml mléka, 100 g cukru, 80 g rozpuštěného vlahého másla, špetka soli, 20 g droždí. Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě), 125 ml vody, 2 lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 sáček sušeného droždí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žirafí bulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žirafí bulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žirafí bulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|