RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zelné šneky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zelné šneky, recepty Zelné šneky, Zelné, šneky


Recept na Zelné šneky

Recept na Zelné šneky je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Zelné šneky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Voda 200ml, podmáslí 80ml, cukr 1,5lžičky, sůl 3lžičky, olej 80ml, mouka hladká 300g, mouka celozrnná pšeničná 100g , mouka grahamová 50g, droždí čerstvé 15g. Náplň:kysané zelí, anglická slanina, zakysaná smetana. Na posypání:sýr Eidam..

Zelné šneky
Zvětšit obrázek

Recept na Zelné šneky

Recept na Zelné šneky:
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté,pak sypké a zapneme program Těsto(jen kynutí). Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek,ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a vymícháme hladké a nelepivé těsto. Vykynuté těsto si rozdělíme na poloviny,jednu dáme na jemně vysypaný vál,vyválíme jí na obdelník o tloušťce asi 3mm(silnější radši ne,těsto ještě bude kynout) a rádýlkem(nožem) nakrájíme stejně široké pruhy(do 5cm).Na ně pak klademe plátky anglické slaniny,vyždímané zelí a trošku zakysanky. Pokladené plátky zavineme,příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s peč.papírem.Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykletlého květu a necháme ještě chvíli kynout.Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou,do květu nasypame nahrubo nastrouhaný sýr,lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 min(dle velikosti šneků).To samé uděláme i s druhou půlkou těsta. Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.

Poznámka k receptu na Zelné šneky:
Zelí do šneků můžete i lehce prolít vodou a pak vyždímat,aby nebylo tak kyselé,ale nám to nevadí.Zelí ždímu tak aby nebylo úplně suché,ale taky aby z něj nekapala voda. Toto jídlo je hodně syté a tak někdy udělám šneky jen z části těsta a ze zbytku si umotám rohlíky,nebo housky třeba k večeři,nebo snídani. Je lepší si krájet pruhy tenší-třeba 3cm-aby nebyly šneci tak vysocí.Když se dělají větší,tak pak obvykle stačí na jídlo jen jeden kus a jste plní ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelné šneky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dle velikosti
  • Datum vložení: 23.02.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Voda 200ml, podmáslí 80ml, cukr 1,5lžičky, sůl 3lžičky, olej 80ml, mouka hladká 300g, mouka celozrnná pšeničná 100g , mouka grahamová 50g, droždí čerstvé 15g. Náplň:kysané zelí, anglická slanina, zakysaná smetana. Na posypání:sýr Eidam.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelné šneky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelné šneky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelné šneky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist