RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zelňačka podle starýho Habany

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zelňačka podle starýho Habany, recepty Zelňačka podle starýho Habany, Zelňačka, podle, starýho, Habany


Recept na Zelňačka podle starýho Habany

Recept na Zelňačka podle starýho Habany je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Zelňačka podle starýho Habany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
• 500 g kysané zelí • 50 g špek • sádlo (olej) • 250 g cibule • 6 KL červená paprika • 500 g klobása (papriková) • KL celý pepř • KL nové koření • ½ KL kmín • 500 g brambory • 2-3 PL hladká mouka • 200 ml zakysaná smetana (pomazánkové máslo) • sůl, pepř, cukr, ocet.

Zelňačka podle starýho Habany
Zvětšit obrázek

Recept na Zelňačka podle starýho Habany

Recept na Zelňačka podle starýho Habany:
Ze zelí vymačkáme nálev (nevyhazovat), zelí překrájíme a dáme vařit. Mezitím ve velkém hrnci popustíme špek a osmažíme na něm cibuli do zlatova (dle potřeby přidáme sádlo) Přidáme papriku, krátce!!! osmahneme a zalijeme vroucí vodou. Přihodíme celý pepř, nové koření, kmín a asi na centimetrová kolečka pokrájenou klobásu. Necháme probublávat a posléze přidáme okrouhané, dle zvyklosti nakostkované brambory. Před dovařením brambor zahustíme záklechtkou z mouky a za stálého míchání provaříme. Pak přidáme uvařené zelí vč. vody ve které se vařilo (pozor na překyselení) a přidáme vroucí vody tolik, aby polévka byla hustá podle našich představ. Přidáme smetanu, zamícháme a odstavíme z plamene. Dokyselíme (vodou scezenou ze zelí nebo octem) a dochutíme solí, pepřem a případně cukrem. V původním receptu stojí psáno: "Hrnec s polévkou necháme vychladnout a dáme uležet do chladu, necháme spojit chutě – optimálně na dobu 24 hodin. Pak nastává nejvhodnější doba k prudkému labužničení a konzumaci." Ano, je tomu tak! Akorát slovní spojení "necháme spojit chutě" bych spojil ve výraz "necháme odležet"... Poznámka: Vařívám dvě dávky v desetilitrovém hrnci a bývá tak ze 3/4 plný. Chuť polévky je dána především kvalitou použité klobásy. Vařívám z Uherské klobásy od KRAHULÍKA (Albert). Když dodržím množství podle receptu, tak je polévka pro děti příliš ostrá a čím odleželejší, tím pálivější. U nás je tzv. přesnídávková polévka (zelná s klobásou, zelná s houbami, gulášová, dršťková) s oblibou pojídána s buchtami (povidlovými), či táči (perníkovými, tvarohovými), nebo s vánočkou…

Poznámka k receptu na Zelňačka podle starýho Habany:
ZDROJ (upraveno) http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelňačka podle starýho Habany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: .
  • Datum vložení: 28.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: • 500 g kysané zelí • 50 g špek • sádlo (olej) • 250 g cibule • 6 KL červená paprika • 500 g klobása (papriková) • KL celý pepř • KL nové koření • ½ KL kmín • 500 g brambory • 2-3 PL hladká mouka • 200 ml zakysaná smetana (pomazánkové máslo) • sůl, pepř, cukr, ocet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelňačka podle starýho habany, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelňačka podle starýho Habany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelňačka podle starýho Habany

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist